Rusland og Ukraine beskylder hinanden for at bryde angrebspause
Rusland siger, at det forbeholder sig ret til ikke at overholde energivåbenhvile, hvis Ukraine ikke gør det.
De gensidige beskyldninger mellem Rusland og Ukraine om brud på en våbenhvile omhandlende energiinfrastruktur fortsætter.Fredag siger Rusland, at Ukraine "praktisk talt" har "ødelagt" en gasstation i byen Sudzja i Kursk-regionen.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Imens siger en ukrainsk embedsmand, at det er Rusland, som står bag angrebet på gasstationen.
Anlægget ligger i den russiske Kursk-region, hvor Ukraine sidste år gik ind, men har været under pres den seneste tid.
Det har ikke været muligt for nyhedsbureauet Reuters at fastslå, hvem der står bag angrebet.
Tirsdag oplyste Det Hvide Hus, at USA havde indgået separate aftaler med Ukraine og Rusland.
Aftalerne skal dels sikre sejladsen i Sortehavet, samt at parterne ikke angriber hinandens energimål.
Fra USA's side er håbet, at de begrænsede aftaler om ikke at angribe hinanden med tiden kan føre til en bredere våbenhvile.
Men begge parter har de seneste dage beskyldt hinanden for at bryde denne våbenhvile, hvilket understreger dens skrøbelighed.
Den ukrainske generalstab har således i løbet af det seneste døgn beskyldt Rusland for at angribe energianlæg i både Kherson og Poltava i Ukraine.
I en daglig pressebriefing med journalister sagde talsmanden for den russiske præsident, Dmitrij Peskov, at Ukraine fortsætter med at angribe russiske anlæg.
- Rusland forbeholder sig retten til - hvis Kyiv-regimet ikke overholder det midlertidige stop - til heller ikke at overholde det, siger Peskov.
Det var i sensommeren sidste år, at Ukraine begyndte en stor offensiv i Kursk-regionen i Rusland, som ligger på grænsen til Ukraine.
Angrebet i Kursk fra Ukraine udgjorde det største angreb på Rusland siden Anden Verdenskrig. Men med hjælp fra Nordkorea har Rusland meldt om store fremskridt i Kursk de seneste måneder.
/ritzau/Reuters