Nordkorea tester ballistiske missiler for anden gang på en uge

18. SEP 2024 • 02:28UDLAND

Nordkorea har adskillige gange i år prøveaffyret missiler. Det kan have relation til Rusland, vurderes det.

Det nordkoreanske militær har tidligt onsdag endnu en gang foretaget en prøveaffyring af flere ballistiske missiler.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er anden gang på under en uge, at Nordkorea tester de ballistiske missiler. Det skete ligeledes torsdag i sidste uge.

Militæret i nabolandet Sydkorea oplyser onsdag, at det "opdagede og analyserede flere kortrækkende ballistiske missiler, der blev affyret mod nordøst omkring klokken 06.50 (tirsdag klokken 23.50 dansk tid)".

Sydkorea tilføjer, at man har styrket samarbejdet med både Japan og USA for at kunne indsamle flest mulige informationer om de nordkoreanske test.

Japans regering har onsdag ligeledes bekræftet prøveaffyringen.

- Skibe bedes være opmærksomme på de informationer, der kommer, og hvis I ser nedfaldne objekter, skal I ikke nærme jer dem, men i stedet fortælle det til kystvagten, lyder det i en udtalelse.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, har stået i spidsen for stribevis af prøveaffyringer i løbet af året. Ifølge AFP vurderer analytikere, at det kan have relation til Nordkoreas våbenbidrag til Rusland.

Nordkorea har den seneste tid styrket landets militære bånd til Rusland.

I juni var præsident Vladimir Putin på et sjældent besøg i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang. Her underskrev han også en fælles forsvarsaftale.

Analytikere har længe sagt, at nordkoreanske missiler - i strid med internationale sanktioner - bliver brugt af Rusland i krigen med Ukraine.

Conflict Armament Research, en britisk organisation, der monitorer forsyningen af våben og ammunition under krig, udgav i sidste uge en rapport, hvor man havde analyseret vragrester fra missiler.

Her bliver det ifølge AFP konkluderet, at "missiler produceret i år i Nordkorea bliver brugt" af de russiske styrker i Ukraine.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT