Nabolande melder om affyring af missiler fra Nordkorea

22. APR 2024 • 09:59UDLAND

Ballistiske missiler landede i havet efter affyring fra Nordkorea, oplyser myndighederne i Sydkorea og Japan.

Nordkorea har mandag affyret flere ballistiske missiler fra landets østkyst.

Det oplyser militæret i nabolandet Sydkorea.

Sydkoreas militær vurderer, at der er tale om flere kortrækkende missiler, som blev affyret fra en lokation tæt på Nordkoreas hovedstad, Pyongyang.

Den japanske kystvagt og Japans regering melder ligeledes om en missilaffyring fra Nordkorea. Herfra er der dog foreløbig kun oplysninger om, at der er affyret ét missil.

Missilet landede i havet. Men det er uklart, hvor langt det nåede.

Ifølge den japanske tv-station NHK landede det ballistiske missil tilsyneladende et sted uden for Japans eksklusive økonomiske zone.

Den eksklusive økonomisk zone er et havområde, som ligger uden for Japans territoriale farvande. Men Japan har eneret til at udnytte de naturressourcer, som måtte findes i zonen.

Ifølge et andet japansk medie, tv-stationen NTV, er det et kortrækkende ballistisk missil, der er blevet affyret mandag.

NTV henviser til oplysninger fra en unavngiven embedsmand tæt på den japanske regering.

Dette stemmer altså overens med oplysningerne fra Sydkoreas militær.

Nordkorea affyrer jævnligt missiler.

I sidste uge affyrede landet et krydsermissil og et luftværnsmissil. Og tidligere i april udførte nordkoreanerne en testaffyring af et nyt hypersonisk missil, som bevæger sig med mere end fem gange lydens hastighed.

FN's Sikkerhedsråd har siden 2006 vedtaget en række sanktioner, der er målrettet Nordkoreas udvikling af atomvåben og ballistiske missiler.

Sikkerhedsrådet har i den sammenhæng blandt andet vedtaget et forbud mod, at Nordkorea udvikler ballistiske missiler.

Men det har Nordkorea valgt at se bort fra.

Ballistiske missiler affyres fra jorden og bevæger sig i en bane inden for eller uden for Jordens atmosfære. Missilerne følger en krum bane gennem luften og er under påvirkning af Jordens tyngdekraft.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU