IDF indfører daglig kamppause ved nødhjælpsrute til Rafah

16. JUN 2024 • 07:02UDLAND

Israels forsvar indfører en daglig pause i kampe ved nødhjælpsrute til Rafah mellem 08.00 og 19.00.

Israels forsvar vil dagligt sætte kamphandlingerne i Gazastriben på pause ved en vej i nærheden af Rafah for at lade nødhjælp komme ind og blive fordelt i det palæstinensiske område.

Det oplyser Israels forsvar søndag morgen på beskedtjenesten Telegram.

- For at øge mængden af humanitær nødhjælp, der kommer ind i Gazastriben ... finder en lokal og taktisk pause i kamphandlingerne sted mellem 08.00 og 19.00 hver dag, lyder det fra det israelske forsvar.

Helt konkret gælder det en vej, der går fra Kerem Shalom-grænseovergangen fra Israel til vejen Salah al-Din, og langs Salah al-Din til Det Europæiske Hospital, som ligger i Khan Younis.

Den daglige pause indføres på ubestemt tid, lyder det fra Israels forsvar.

Israel har fået kras kritik internationalt for at begrænse mængden af nødhjælp, som kommer ind i Gazastriben.

På nær en enkelt grænseovergang mellem Gaza og Egypten kontrollerer Israel samtlige landegrænser til det palæstinensiske område.

Israel har forsvaret sig med, at det gør en reel indsats for at bringe humanitær nødhjælp ind til palæstinenserne i Gazastriben, hvor flere organisationer har meldt om en reel sultkatastrofe.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er flere end 8000 børn under fem år blevet behandlet for akut fejlernæring i det krigsplagede område.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Det internationale samfund har forsøgt at presse Israel og den væbnede bevægelse Hamas til at indgå en aftale om våbenstilstand i Gazastriben, men forhandlingerne er gået i knude i løbet af de seneste dage.

Carl Skau, vicedirektør ved FN-agenturet Verdens Fødevareprogram (WFP), sagde for nylig, at det er blevet "noget nær umuligt at levere den nødhjælp, som der er behov for".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU