Hamas: Drøfter aftale om fanger og gidsler med Israel

21. NOV 2023 • 05:26UDLAND

Hamas siger, at løsladelse af israelske gidsler vil være i bytte for løsladelse af palæstinensiske fanger.

Hamas og Israel drøfter udveksling af palæstinensiske fanger for israelske gidsler.

Det siger repræsentant for den militante palæstinensiske bevægelse Izzat al-Risheq ifølge nyhedsbureauet Reuters til Al Jazeera.

- Løsladelsen af israelske gidsler vil være i bytte for løsladelsen af palæstinensiske fanger, lyder det.

Qatar, der har fungeret som mægler i forhandlingerne, kommer til at offentliggøre detaljerne af den kamppause, som parterne også meldes tæt på.

- Aftalen kommer til at inkludere løsladelsen af israelske kvinder og børn i bytte for palæstinensiske kvinder og børn, siger Izzat al-Risheq.

Den øverste leder for Hamas' politiske gren, Ismail Haniyeh, sagde tidligere på natten til tirsdag dansk tid, at man rykker tættere på en aftale med det israelske lederskab, hvor parterne stopper med at kæmpe i Gazastriben.

Søndag sagde Qatars premierminister, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, at kun "mindre" detaljer manglede for at indgå en aftale om udvekslingen af de tilfangetagne.

Joe Biden, USA's præsident, sagde også mandag, at han mente, at en aftale var tæt på.

Den amerikanske avis Washington Post skrev søndag, at parterne havde nærmet sig en aftale og beskrev nogle af detaljerne i den. Selv hvis avisens oplysninger har været korrekte, kan meget dog have nået at ændre sig.

Ifølge avisen skulle Hamas være gået med til at frigive dusinvis af kvinder og børn holdt som gidsler mod en pause i kampe på fem dage.

7. oktober brød soldater fra Hamas' over grænsen mellem Israel og Gazastriben og dræbte ifølge Israel 1200 mennesker, størstedelen af dem civile. Flere end 200 blev desuden bragt tilbage til Gazastriben, hvor mange af dem stadig bliver holdt som gidsler.

Mindst 13.000 palæstinensere er ifølge det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i Gaza blevet dræbt som følge af Israels modangreb.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU