Dubai dropper afgift på alkohol for at tiltrække turister

2. JAN 2023 • 16:55UDLAND

En afgift på alkohol bliver droppet i Dubai, der kæmper med resten af Golfen om at lokke turister til.

Det bliver fremover billigere at købe alkohol i Dubai, der er et af de syv emirater i De Forenede Arabiske Emirater.

Det skriver nyhedsbureauet AFP og det britiske medie BBC.

Dubai har således fjernet en afgift på 30 procent på alkohol. Det skal blandt andet være med til at tiltrække flere internationale turister.

Dubai, der både er navnet på emiratet og dets hovedstad, er centrum for økonomi, handel og turisme i De Forenede Arabiske Emirater.

Byen Dubai, hvor der bor over tre millioner mennesker, kæmper med andre store byer i den olierige Golf om at lokke turister til området.

Foruden fjernelse af en afgift vil Dubai fremover også gøre det gratis at anskaffe en særlig tilladelse, der er påkrævet, hvis indbyggere i Dubai ønsker at drikke alkohol i deres hjem, skriver BBC.

Tilladelsen er tilgængelig for ikke-muslimer, der er 21 år eller ældre.

Det er Dubais alkoholdistributører, MMI og African and Eastern, der har annonceret tiltaget. På Facebook skriver MMI:

- Det er lige blevet lettere og billigere at købe din yndlingsdrink!

Dubai har hidtil haft nogle af de højeste priser på alkohol. En halv liter øl har mange steder typisk kostet over 105 kroner.

Dubai, der er et muslimsk land, har løbende lempet alkoholrestriktionerne. Kun ét ud af landets syv emirater har fortsat et fuldstændigt forbud mod alkohol. Det er emiratet Sharjah, der grænser op til Dubai.

I modsætning til Dubai er alkohol forbudt i nabolandet Saudi-Arabien, hvor man ellers også arbejder på at lokke flere internationale turister til.

Dubai kæmper også med Qatar om turisternes opmærksomhed. Qatar har for nylig gjort sig bemærket som vært for fodbold-VM.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU