Demokrat knuser Sarah Palins drøm om politisk comeback

1. SEP 2022 • 05:06UDLAND

Demokraten Mary Peltola vinder Alaskas sæde i Repræsentanternes Hus foran republikaneren Sarah Palin.

Den tidligere republikanske vicepræsidentkandidat i USA Sarah Palin har tabt kampen om at komme i Repræsentanternes Hus for delstaten Alaska.

Således har demokraten Mary Peltola onsdag lokal tid vundet Alaskas eneste plads i Repræsentanternes Hus.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

49-årige Peltola, der tilhører yupik-befolkningsgruppen, bliver både den første indfødte fra Alaska til at udfylde pladsen i Repræsentanternes Hus såvel som den første kvinde.

Hun er tvunget til allerede at søge om genvalg til november, da hun er valgt som erstatning for republikaneren Don Young, som døde i marts.

- Jeg er beæret og ydmyg over den støtte, jeg har fået fra hele Alaska, udtaler Mary Peltola i en erklæring ifølge AP.

Resultatet er en skuffelse for Sarah Palin, som ønsker at gøre politisk comeback, 14 år efter at hun blev verdenskendt, da præsidentkandidat John McCain valgte hende som sin makker i præsidentvalget i 2008.

Hun havde en baggrund som populær borgmester og guvernør i Alaska, men i valgkampen gjorde hun sig mest bemærket for sin mangel på politisk erfaring på den store scene.

McCain og Palin tabte valget, men Palin blev alligevel en stjerne i konservative kredse og blandt andet en ledende figur i den højreorienterede Tea Party-bevægelse.

Hun skrev en storsælgende selvbiografi og var vært på flere tv-programmer. Hun blev endda vurderet til at være en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer af magasinet Time.

De senere år har der dog været relativt stille om den tidligere journalist og skønhedsdronning.

Under valgkampen til pladsen i Repræsentanternes Hus har 58-årige Palin haft opbakning fra tidligere præsident Donald Trump.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU