Cher dropper forsøg på at få værgemål over sin søn

15. SEP 2024 • 04:33UDLAND

Cher søgte om at få værgemål over sin 48-årige søn i december - blandt andet på grund af påstået stofmisbrug.

Den amerikanske sanger Cher dropper sit forsøg på at få værgemål over sin søn Elijah Blue Allman.

Det oplyser Allmans advokater til det britiske medie BBC.

Cher søgte om værgemål over Allman sidste december med henvisning til den 48-årige søns påståede stofmisbrug og mentale udfordringer.

Sønnens advokater fra firmaet Cage & Miles siger til BBC, at udfaldet af sagen "giver begge parter mulighed for at fokusere på at genopbygge familiebåndet, hvilket er en proces, der begyndte under mægling mellem de to og stadig er pågående".

Chers advokater har under en pressebriefing ved en domstol i Los Angeles fredag sagt, at familiemedlemmerne har indgået et privat forlig, lyder det.

Affærdigelsen af sagen kommer, efter at Cher og hendes søn tilbage i maj blev enige om at sætte deres juridiske strid på pause og forsøge at løse sagen privat.

Da Cher i første omgang søgte om værgemålet mente hun, at Allman "i betydelig grad var ude af stand til at administrere sin økonomi".

Et værgemål tildeles typisk af en domstol, hvis en person ikke er i stand til selv at tage beslutninger - for eksempel hvis pågældende lider af demens eller mentale lidelser.

Et værgemål kan anvendes til at tage styring over en persons økonomi og kontakt med sundhedsvæsenet.

Før udgangen af 2023 skulle Allman modtage midler fra en forvaltningsfond, som hans afdøde far, musiker Greg Allman, har oprettet. Under denne er Elijah Allman berettiget til regelmæssige udbetalinger.

Cher indgav da to øjeblikkelige anmodninger om midlertidigt værgemål, som begge blev afvist - og anmodningen om længerevarende værgemål er altså nu droppet.

I retsdokumenter fremgår det, at Cher "var bekymret for, at midler, som blev givet til Elijah, øjeblikkeligt ville blive brugt på stoffer, hvilket ville efterlade Elijah uden nogen midler til at forsørge sig selv og i øvrigt sætte hans liv på spil".

Elijah Allman selv siger, at han efter at have kæmpet med stofmisbrug nu er stoffri og modtager regelmæssig behandling.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT