Britisk milliardærfamilie skal i fængsel for udnyttelse af ansatte

21. JUN 2024 • 19:07UDLAND

Hinduja-familien er med en anslået formue på omkring 37 milliarder pund Storbritanniens rigeste.

Fire medlemmer af Storbritanniens rigeste familie er fredag blevet idømt fængselsstraffe for at have udnyttet deres ansatte ved et palæ i Schweiz.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Forretningsmanden Prakash Hinduja og hans kone, Kamel Hinduja, blev idømt fire og et halvt års fængsel, mens deres søn Ajay Hinduja og hans kone, Namrata Hinduja, blev idømt fire års fængsel.

Hinduja-familien har en anslået formue på 37 milliarder pund, hvilket svarer til 326 milliarder danske kroner.

Ifølge anklagemyndigheden havde familien en praksis, hvor de hentede palæets ansatte i Indien, der er Hinduja-familiens hjemland.

De ansattes løn lå på mellem 220 og 440 schweizerfranc om måneden, hvilket svarer til mellem 1725 og 3450 kroner om måneden. Derudover fik de sjældent mulighed for at forlade palæet.

Familien nægtede i retten beskyldningerne og hævdede, at anklagemyndigheden ønskede at "gøre det af med Hinduja-familien".

De fire familiemedlemmer var desuden anklaget for menneskehandel, men blev frifundet.

Forud for retssagen havde Hinduja-familien indgået forlig med de tre ansatte, der havde fremsat anklagerne om udnyttelse.

På trods af forliget, valgte anklagemyndigheden på grund af sagens alvor alligevel at bringe sagen for retten.

I sin afsluttende procedure lød det fra en anklager, at milliardærfamilien for at spare penge havde misbrugt den "asymmetriske situation" mellem en magtfuld arbejdsgiver og nogle sårbare medarbejdere.

- De profiterer på verden elendighed, lød det fra anklageren.

Hinduja-familiens forsvarsadvokat hævdede, at de tre ansatte havde modtaget mange goder, og at de aldrig havde været i isolation under deres tid i palæet.

- Vi har ikke at gøre med mishandlede slaver, sagde advokaten.

Tværtimod skal de ansatte have udtrykt taknemmelighed over, at milliardærfamilien havde tilbudt dem et bedre liv, fortalte en af sagens øvrige forsvarsadvokater.

Konglomeratet Hinduja Group driver blandt andet forretning inden for olie og gas, banksektoren, it og sundhed. Virksomhederne er til stede i 38 lande og har omkring 200.00 ansatte.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU