Britisk anmelder: Femte sæson af The Crown er sjusket skrevet

9. NOV 2022 • 02:22UDLAND

Flere danske anmeldere er begejstrede over den nyeste sæson af "The Crown". En britisk er dog ikke tilfreds.

Den femte og nyeste sæson af den britiske serie "The Crown" indeholder allerede flere kontroverser end alle de tidligere sæsoner tilsammen.

Sådan lyder dommen fra det britiske medie BBC.

I femte sæson udruller serien skilsmissen mellem prinsesse Diana og kong Charles. Den følger den britiske kongefamilie gennem 1990'erne.

Anmelder Hugh Montgomery er dog skuffet over den måde, serien er skrevet på.

- Men på trods af al dramaet lider serien af at være stadig mere sjusket skrevet, skriver han.

Generelt er de internationale anmeldere mindre begejstrede end for de tidligere sæsoner. Det fremgår af hjemmesiden Rotten Tomatoes, der har samlet et overblik over anmeldelser medier verden over.

Serien har forud for udgivelsen fået kritik, herunder af den tidligere britiske premierminister John Major. Han har kaldt serien for "en tønde fuld af nonsens", skriver Avisen Danmark.

Kulturredaktør på avisen, Anette Hyllested, er dog mere positivt stemt, men stadigvæk ikke helt tilfreds.

De tidligere sæsoner har været bedre.

- Sæson 5 holder også et højt niveau, men har tabt puls og hjertevarme. Sæsonen er ikke så gribende som de forrige. Der er trods alt blevet for mange historier i historien og afstikkere, der trækker engagementet ned, skriver hun.

Politiken-anmelder Eva Ejstrup giver den femte sæson fem hjerter i avisens anmeldelse.

Ifølge hende er den ligeså "stilfærdig og elegant og eminent" som de foregående fire sæsoner.

- Peter Morgans "The Crown" er et perfekt sammenvævet tæppe, der funkler i alle detaljer og især i sin langsomme intime og afdæmpede registrering af mennesker, der stynes som træer, men alligevel altid søger skævt opad mod lyset, skriver Eva Eistrup.

Serien udkommer på Netflix onsdag. Herefter venter sjette og sidste sæson med dramaet over dem alle, nemlig prinsesse Dianas dødsulykke.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU