15-årig begæres fængslet efter mistanke om drab på 14-årig i Sverige

26. JUL 2024 • 13:13UDLAND

To piger er mistænkt for drab på 14-årig i Sverige. En tredje person er sigtet for at beskytte en kriminel.

En 15-årig pige, der er under mistanke for medvirken til drab på en 14-årig pige, som blev fundet død natten til tirsdag i den svenske by Landskrona, vil fredag blive begæret varetægtsfængslet.

Det oplyser den svenske anklagemyndighed.

En pige, der er under 15 år, er også under mistanke for at have medvirket til drabet. Da hun er under den kriminelle lavalder, er hun blevet overdraget til de sociale myndigheder.

Derudover er en tredje person mistænkt for i forbindelse med sagen at beskytte en kriminel, skriver det svenske medie Dagens Juridik fredag formiddag.

Det forklares ikke yderligere, hvad det helt præcist dækker over. Alder og køn på den tredje person er heller ikke oplyst.

Begge de to piger er blevet afhørt af politiet.

- Der har været visse indrømmelser, om at de har været delagtige.

- De har fortalt os om baggrunden, og hvorfor det er blevet sådan her. Alle tre kender hinanden, sagde anklager Tomas Olvmyr torsdag.

Politiet er i besiddelse af to knive, der kan have tilknytning til sagen.

- Vi er stadig i gang med at indsamle vidneberetninger og optagelser fra overvågningskameraer. Det gør vi omhyggeligt, så vi ikke overser noget, siger efterforskningsleder Kenth Pehrsson.

Politiet og kystvagten har foretaget dykninger i havnen i relation til drabsefterforskning.

- Dem afsluttede vi i går eftermiddag. Vi har ikke planer om at genoptage dykningerne i dag. Jeg har ikke mulighed for at kommentere på eventuelle fund, siger efterforskningslederen.

Det var kort efter midnat natten til tirsdag, at politiet fandt den livløse pige under en rutinepatrulje. Hun blev forsøgt genoplivet, men forgæves.

Skaderne på den afdøde betyder, at hun højst sandsynligt er blevet dræbt, har den svenske anklagemyndighed oplyst.

I et interview med tv-stationen TV4 har pigens mor tidligere fortalt, at datteren mandag var på vej til "pyjamasparty".

/ritzau/TT

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT