Viborg kan skrive historie i Superligaens sidste runde

4. JUN 2023 • 07:00SPORT

Med en tredjeplads i syne kan Viborg FF skrive superligahistorie, men det kræver en hjælpende hånd.

En god præstation på udebane mod FC Nordsjælland og en vis portion held er opskriften, hvis Viborg FF søndag skal skrive historie i Superligaen.

Klubben kan nemlig ane tredjepladsen og dermed et stykke farvet metal om halsen.

Men først skal AGF passeres, og det kræver, at Viborg overgår AGF's resultat hjemme mod Brøndby. Eller at Viborg vinder med mindst to mål mere end AGF. Både Viborg og AGF har 50 point forud for Superligaens sidste spillerunde.

Drømmen om bronze lever i Viborg, men i klubben er man bevidst om, at det kræver medvind, hvis det skal lykkes.

- Hvis man kigger historisk på det, vil det være det største resultat, vi har skabt, hvis vi med dygtighed men også lidt held i vores retning kan få en bronzemedalje, siger Viborg-direktør Morten Jensen.

Han har siden 1999 været en del af den midtjyske klub i tykt og tyndt - lige fra første og eneste pokaltitel i 2000 til op- og nedrykninger.

Morten Jensen beskriver Viborgs gode præstationer som et led i, at dansk fodbold har udviklet sig meget de seneste år.

- Det, der har bragt os i en god position i de senere år, er vores fokus på et præstationsmiljø - forstået på den måde at det mere er den løbende daglige præstation end resultat i sig selv, vi fokuserer på, siger direktøren.

Men Morten Jensen er klar over, at der nok skal tre point til, hvis Viborg skal gøre sig forhåbninger om at overgå klubbens hidtil bedste resultat, som er en fjerdeplads i Superligaen.

Det vil være utroligt flot, hvis Viborg kan spille europæisk fodbold for anden sæson i træk, lyder det fra Morten Jensen. Til det kræves en stærk organisation, mener han.

- Vi har været dygtige i vores rekruttering og infrastruktur, og vi har et stærkt sammenhold i klubben. Det er en forudsætning for at kunne bokse i en højere vægtklasse end en selv, siger Morten Jensen.

Viborg fik i sidste sæson kvalificeret sig til Conference League gennem en syvendeplads og en playoffkamp mod AaB.

Bliver Viborg denne gang firer, skal holdet møde nummer syv - FC Midtjylland eller OB - om en plads i kvalifikationen til Conference League.

- Jeg tror, det vil skabe en god spiral for os at komme ud og spille i Europa. For vi skal hele tiden lede efter nye og innovative måder at udvikle klubben på, siger Morten Jensen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU