Usain Bolt vil ind i atletikforbund og gøre sporten populær

31. MAJ 2023 • 08:23SPORT

Atletik mangler superstjerner og har ramt et tomrum, mener Usain Bolt. Han vil have en rolle i verdensforbund.

Den tidligere topsprinter Usain Bolt vil bruge sin status som en af historiens største atletikudøvere til at få indflydelse i Det Internationale Atletikforbund (World Athletics).

Bolt mener, at atletik i hans øjne har ramt et tomrum og mangler superstjerner, og han vil gerne være med til at sørge for, at sporten ikke mister status og popularitet, men i stedet bliver endnu mere udbredt og fremelsker nye store personligheder.

Det siger Bolt i et interview med Reuters.

- Jeg bruger min tid på en masse familieting, for jeg er ikke så involveret i atletik, som jeg gerne vil være.

- Jeg venter stadig på at blive udpeget til en stilling hos World Athletics. Jeg har rakt ud til dem og fortalt, at jeg vil elske at gøre min indflydelse gældende inden for sporten, så længe de vil have mig til det. Jeg har været i dialog med forbundet, og vi må se, hvad det medfører.

- Forhåbentlig kan jeg få en andel i at hjælpe sporten med at vokse, siger Usain Bolt.

Tomrummet i sporten er blandt andet opstået, efter at den populære jamaicaner selv stoppede karrieren i 2017.

36-årige Bolt udtrykker dog optimisme omkring atletikkens fremtid. Flere potentielle superstjerner er klar i kulissen, mener han og peger på sprinteren Noah Lyles, der er verdensmester i 200-meterløb, som et eksempel.

Bolt forventer også, at atletikkonkurrencerne vil markere sig med opsigtsvækkende præstationer under næste års OL i Paris.

I sin aktive karriere vandt Usain Bolt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

Bolt er indehaver af verdensrekorden i 100-meterløb og 200-meterløb. Rekorderne lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU