Unge målvogtere kan være nøgle til CL-succes for Esbjerg

2. JUN 2023 • 16:01SPORT

Anna Kristensen og Amalie Milling har hurtigt fundet hinanden i Esbjerg og er blevet et våben i sig selv.

Når Team Esbjergs håndboldkvinder lørdag skal forsøge at spille sig i Champions League-finalen som det første danske hold siden 2010, vil de fleste øjne hvile på profiler som Nora Mørk og Henny Reistad.

Men i håndbold er en dygtig målvogter altafgørende, og her står vestjyderne bedre rustet, end da sæsonen startede.

23-årige Amalie Milling kom til klubben fra sæsonstart, men en skade til Rikke Poulsen og graviditet til tyske Dinah Eckerle tvang klubben til at fremrykke købet af 22-årige Anna Kristensen fra Viborg.

Og den tilføjelse har været en væsentlig årsag til det niveauløft, holdet har vist siden jul. Det mener TV 2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- De har fået to målvogtere, som er fremragende. Amalie Milling har gjort det glimrende, og så kom Anna Kristensen til, og hun har simpelthen bare løftet niveauet yderligere. Jeg synes, de supplerer hinanden forrygende, siger han.

- De har to målvogtere, som kan gå ind og afgøre håndboldkampe, og det betyder kolossalt meget.

Selv om Anna Kristensen har strålet mest med høje redningsprocenter, så har Amalie Milling vist, at når der er brug for hende, så leverer hun toppræstationer.

- Anna har gjort det rigtig godt, men de har begge været vigtige. Mod Bukarest (i Champions League-kvartfinalen, red.) var det pludselig Milling, som gik ind og blev afgørende, lyder det fra cheftræner Jesper Jensen om sin succesduo.

- Anna og Milling har sammen med Kathrine Heindahl og Nora Mørk været markante forstærkninger for vores samlede projekt.

Mens Mørk og Heindahl har stået i Final 4 med andre klubber før - og i store kampe med deres respektive landshold - så er Final 4 i Budapest den klart største opgave for de to unge målvogtere.

Til gengæld gør den fælles rutine - eller mangel på samme - at de kan bruge hinanden meget, mener Anna Kristensen.

- Vi er begge unge og har ikke stået i Final 4 før, så vi kan bruge hinanden meget og spejle os i hinanden. Vi er stille og rolige typer, så der matcher vi hinanden godt, siger Anna Kristensen.

Lørdag klokken 18 skal de to sørge for at holde skudforsøgene fra ungarske FTC-Rail Cargo ude af målet, når Team Esbjerg jagter en historisk finaleplads.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU