Ukuelig tysker tager Giro-sejr efter dobbeltangreb

22. MAJ 2024 • 17:40SPORT

Georg Steinhauser måtte to gange gå i udbrud, men det betalte sig, da han vandt 17. etape af Giro d'Italia.

Længe lignede det, at der blev lagt an til endnu et onemanshow fra Tadej Pogacar i Giro d'Italia, men lidt overraskende holdt han sig i ro til slut. Det udnyttede tyske Georg Steinhauser til at tage karrierens største sejr.

Efter at være kørt afsted i sit andet udbrud på etapen endte den 22-årige, ukuelige tysker med at køre målstigningen i ensom majestæt. I mål var han næsten halvandet minut foran Pogacar, der blev nummer to.

I den samlede stilling udbyggede Pogacar sin føring, da de øvrige favoritter ikke kunne hold hans hjul på de sidste kilometer.

Sloveneren har 7 minutter og 42 sekunder ned til Daniel Martínez på andenpladsen. Geraint Thomas er yderligere 22 sekunder efter på tredjepladsen.

Vejret var ikke så slemt som tirsdag, men stadig koldt og periodevist lidt vådt.

Det er efterhånden svært at huske, hvornår Julian Alaphilippe ikke har været i udbrud i årets Giro. Onsdag blev ingen undtagelse.

På åbningsstigningen tog han ni mand med på bagsmækken og begav sig på togt over de fem kategoriserede stigninger over 159 kilometer til målet på Passo Brocon - en stigning i kategori 1.

Selv om ingen af de ti udgjorde en trussel mod Pogacars samlede føring, ville han ikke lade gruppen få lang snor.

De ti mand fik ikke meget mere end to minutters forspring, da det var på sit højeste. Pakket ind i sit UAE-mandskab kørte Pogacar allerede udbruddet ind på den tredje stigning 60 kilometer fra mål.

Det lignede, at den sejrsgrådige slovener havde øjnene rettet mod en sjette etapesejr i løbet.

Georg Steinhauser og Amanuel Ghebreigzabhier fra frontgruppen gav dog ikke op så let. Så da tempoet faldt ved sammensmeltningen med feltet, lavede de endnu et ryk.

Førstnævnte viste sig mest holdbar, og på den våde nedkørsel hen til målstigningen fik han banket forspringet til favoritfeltet op på næsten tre minutter.

Lidt overraskende, UAE's kørsel tidligere på etapen taget i betragtning, pressede Pogacar og holdet ikke på opad, og det gav Steinhauser masser af snor.

Da stigningen fladede ud med to kilometer til mål havde han stadig to minutter ned til favoritterne. Pogacar kunne ikke lade være med at sætte sine konkurrenter, men det var ikke et angreb på etapesejren.

Den gik til opportunisten Steinhauser.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:43SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død