Tyskland åbner EM med knusende sejr over Skotland

14. JUN 2024 • 23:06SPORT

Skotland blev reduceret til ti mand kort før pausen, da Tyskland vandt 5-1 i EM-åbningskampen.

Værtsnationen Tyskland åbnede fredag EM med en overbevisende sejr over Skotland.

5-1 vandt tyskerne på et feststemt Allianz Arena i München efter flotte mål af de unge offensivkometer Florian Wirtz og Jamal Musiala samt Kai Havertz på straffespark i første halvleg, inden indskifterne Niclas Füllkrug og Emre Can kom på tavlen efter pausen.

Spænding var der ikke meget af i åbningskampen. Dertil var skotterne for dårlige med bolden og alt for tandløse offensivt, og det blev kun værre, da forsvarsspilleren Ryan Porteous fik et direkte rødt kort lige før pausen.

Trods det totale fravær af chancer reducerede skotterne kort før tid, da Antonio Rüdiger lavede selvmål.

Med de tre point i gruppe A er Julian Nagelsmanns tropper allerede nu godt på vej mod knockoutfasen.

Lørdag mødes Ungarn og Schweiz i gruppe A's anden kamp, og ud over de to bedste går også de fire bedste treere på tværs af EM's seks indledende grupper videre til ottendedelsfinalerne.

Der var spillet blot ti minutter i München, da Leverkusens 21-årige stjerne Florian Wirtz fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet via keeper Angus Gunns handske og stolpen efter Joshua Kimmichs oplæg.

Ti minutter senere øgede ligeledes 21-årige Jamal Musiala til 2-0 efter endnu et flot udført tysk angreb, hvor arkitekten Ilkay Gündogan og Kai Havertz spillede store roller.

Skotterne var helt væk, og kort før pausen kastede Ryan Porteous sig med knopperne forrest ned i Gündogans ben, efter at midtbanespilleren havde fremtvunget en stor redning.

Det blev takseret til et direkte rødt kort og et straffespark, som Havertz med stor sikkerhed omsatte til 3-0.

Skotlands landstræner, Steve Clarke, skiftede defensivt ind fra anden halvlegs start for at undgå en stor snitter, der kan blive dyrebar i et eventuelt regnskab mellem treerne, og det lykkedes nogenlunde.

Tyskland havde naturligt nok ikke så travlt længere, men trykkede alligevel på, og efter 68 minutter samlede indskiftede Niclas Füllkrug en løs bold op og tæskede den uimodståeligt i kassen til 4-0.

Dortmund-angriberen havde lidt senere bolden i nettet endnu en gang, men træfferen blev helt korrekt annulleret for offside.

Tyskerne cruisede mod en stor sejr, men et par minutter før ordinær tids udløb blev keeper Manuel Neuer alligevel passeret.

Scott McKenna, der i foråret var udlejet til FC København, fik hovedet på bolden efter et frisparksindlæg, og i sin iver for at cleare kuglen sendte Real Madrids Antonio Rüdiger den i stedet ind i eget net.

Kort efter øgede Emre Can til slutresultatet 5-1, og det var ikke et mål for lidt i forhold til spil og chancer.

Tyskland spiller sin næste kamp ved EM onsdag mod Ungarn i Stuttgart. Skotland skal samme dag op mod Schweiz i Köln.