Træt Knudsen spekulerer ikke på flere kampe som landstræner

9. SEP 2024 • 07:00SPORT

Lars Knudsen ved ikke, om han er landstræner eller dødboldtræner, når landsholdet samles igen i oktober.

Efter at have ført Danmark til to 2-0-sejre i Nations League skal fungerende landstræner Lars Knudsen efter planen tilbage til sit gamle job som dødboldtræner ved den næste landsholdssamling i oktober.

Men da det endnu er uafklaret, hvor længe landstræner Morten Wieghorst er sygemeldt med symptomer på stress, skal Dansk Boldspil-Union (DBU) snart træffe en beslutning om, hvem der skal forberede sig og lede landsholdet frem mod de næste to kampe om en måned.

Lars Knudsen undviger at svare på det hypotetiske spørgsmål, om han er klar til endnu en tørn på landstrænerposten i udekampene mod Spanien og Schweiz.

- Jeg har ikke forholdt mig til kampene i oktober. Jeg har haft fuld fokus på at være her og gøre mit bedste sammen med holdet og staben. Jeg er glad for, at det er gået, som det er gået. Nu trænger jeg til en fridag, og så tager vi den derfra.

- Det har været en fantastisk oplevelse, helt sikkert. Men jeg har haft rigtig meget fokus på at være i opgaven og ikke tænke på for meget andet.

- Jeg har forsøgt at være i rollen sammen med staben og spillerne, så vi har kunnet bruge hinanden så godt som muligt til at løse de opgaver, vi har haft, siger Lars Knudsen efter søndagens sejr over Serbien.

Efter to hektiske uger skal nordjyden hvile ud, inden han skal på arbejde hjemme i bundesligaklubben Augsburg, hvor han er dødboldtræner.

- Jeg tager en fridag mandag, hvor jeg skal sove lidt, og så møder jeg ind på arbejde i Augsburg på tirsdag, siger Lars Knudsen.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel roser den vikarierende landstræner for at have vist tydeligt lederskab i en usædvanlig situation.

- Jeg synes, at Lars under meget svære omstændigheder har gjort et rigtig godt stykke arbejde. Det kendetegner gode ledere, at de kan bevare overblikket i svære situationer, og det synes jeg, at han har klaret rigtig godt, siger Kasper Schmeichel.

Målmanden tillægger det ikke nogen stor betydning for ham og de øvrige landsholdsspillere, at det lige nu er usikkert, hvem der er landstræner, næste gang de samles.

- Sådan er det i fodbold. Vi har alle prøvet trænerskift før. Som ung bliver man mindet om, at man skal være klar på hvad som helst, man skal være omstillingsparat. Der kan være dårlige baner, dårlige dommere, mistede tasker og støvler, man skal møde op til en kamp uden handsker - eller have en ny træner.

- Alle de ting skal man være klar på, og så skal man gøre sit arbejde ude på banen, siger Kasper Schmeichel.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT