Større muskler ruster EM-back til defensive dueller

15. JUN 2024 • 13:12SPORT

Efter perioder med småskader og skavanker har Alexander Bah taget på i muskelmasse.

Den danske EM-back Alexander Bah har fået en væsentlig større muskelmasse i de tre og et halvt år, han har spillet i udlandet.

Efter at han som ung var en væver offensivspiller for både HB Køge og Sønderjyske, blev han hos sidstnævnte klub omskolet til højreback, og på den position har han haft brug for mere duelstyrke, når han skal stoppe modstandernes drilske driblere.

Bah har altid kunnet matche selv de hurtigste på fart, men ikke nødvendigvis på kropsstyrke. Det kan han i højere grad nu, siger Benfica-spilleren.

- Jeg ved ikke, hvor mange kilo jeg har taget på, men jeg er blevet lidt større og har arbejdet intensivt med vores fysiske træner i Benfica. Det er rart, så længe jeg har min hurtighed.

- Jeg kan mærke en kæmpe forskel. Det har hjulpet mig meget i forhold til mine defensive opgaver, at jeg har lidt mere at stå imod med. Det var ikke, fordi jeg var lille før, men det er klart, at jeg kan mærke en forbedring, siger Alexander Bah.

I januar 2021 skiftede han til Slavia Prag, og halvandet år senere gik turen til den portugisiske storklub Benfica.

Her har han været tæt på fast mand, men han har gentagne gange været småskadet.

I efteråret forlod han landsholdslejren med en lille skade i september, og selv om han var udtaget i oktober, måtte han melde afbud til Hjulmands landshold med en anden skade. Det samme skete igen ved landsholdssamlingen i marts.

Nu er han ovre de skiftende problemer og afbud, og han pointerer, at han har brugt de korte skadesperioder til at øge kroppens styrke. Han har fået gode vaner i styrketræningslokalet.

- Da jeg begyndte at være småskadet, havde jeg mere tid til at kunne bygge på. Efter jeg kom tilbage, har jeg fundet en sindssygt god balance mellem at træne og styrketræne, og så har jeg holdt ved, siger Alexander Bah.

Han har spillet 11 landskampe for Danmark, og han er startet inde i begge landsholdets testkampe inden søndagens EM-premiere mod Slovenien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig