Skjelmose tilbyder DM-trøje og guldmedalje til rival

22. JUN 2024 • 14:58SPORT

Mattias Skjelmose kan ikke glæde sig over DM-guldet i enkeltstart og rækker ud efter diskvalificeret rival.

Der var drama for alle pengene, da Mattias Skjelmose endte med at vinde DM-guld i stedet for Johan Price-Pejtersen, der i første omgang troede, at han havde vundet.

Men Johan Price-Pejtersen blev efterfølgende diskvalificeret for at have kørt på cykelstien på en del af ruten i Herning. Derfor blev han af kommissærerne frataget DM-titlen, som gik til Skjelmose.

I et langt opslag på Instagram tilbyder Skjelmose nu sin DM-trøje og medalje til Johan Price-Pejtersen.

- Jeg vil gerne udtrykke min store medfølelse med Johan, som ikke bare er en fantastisk temporytter, som vi så, men som jeg betragter som en god ven i feltet.

- Jeg har derfor tilbudt Johan, at han kan få både DM-trøje og medaljer, jeg fik overrakt - for at anerkende hans præstation, så den ikke går over i historien som ren ærgrelse, skriver Skjelmose.

Det er uklart, hvordan kommissærerne blev opmærksomme på Johan Price-Pejtersens ulovlige kørsel. Skjelmose afviser ethvert ansvar i den henseende.

Skjelmose forklarer, at han ikke pressede på for at få Johan Price-Pejtersen diskvalificeret i fredagens DM-enkeltstart.

- At Johan efterfølgende blev diskvalificeret for ifølge kommissærerne at have draget fordel af at have kørt på cykelstien på et stykke af ruten, og at jeg dermed fik guld i stedet for sølv, hverken kan eller vil jeg tage ansvaret for.

- Det var ikke en afgørelse, jeg opsøgte eller pressede på for - tværtimod, bedyrer Skjelmose.

Han beskriver oplevelsen ved at vinde DM-guldet med blandede følelser.

- I går blev jeg kåret som dansk mester i enkeltstart i 2024, og det burde jo egentlig være fantastisk, for det var med den klare ambition, at jeg mødte frem til start i Herning.

- Men problemet er, at jeg ikke vandt på den måde, jeg gerne ville. Jeg kørte med alt, hvad jeg havde, men var under to sekunder efter Johan Price-Pejtersen, da jeg krydsede målstregen, lyder det fra Skjelmose.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig