Skarpe Brøndby tager pligtsejr over Hvidovre

3. DEC 2023 • 18:08SPORT

Brøndby vandt 4-0 over Hvidovre efter en meget rodet affære, hvor fire forskellige spillere kom på tavlen.

Brøndby spillede sig søndag på en foreløbig førsteplads i Superligaen med en 4-0 sejr over Hvidovre på Brøndby Stadion.

Spilmæssigt var kampen ingen fryd for øjet, men Brøndby var det klart skarpeste hold foran mål, selv om Hvidovre viste fine takter.

Hvidovre gik ind til kampen med et utroligt højt pres, som momentvis skabte store problemer for Brøndby, der lavede mange boldtab i farlige situationer.

Havde Hvidovre været en anelse skarpere, så var det blevet til store chancer, men Brøndby slap med skrækken.

Når Brøndby formåede at passere det første pres, så var der masser af plads ned mod Hvidovre-målet, og det blev straffet ved flere af målene.

Med sejren har Brøndby 34 point for 17 kampe på førstepladsen, men både FC København og FC Midtjylland kan gå forbi. Begge har 33 point for 16 kampe.

Hvidovre startede med det høje pres fra første fløjt, hvor Brøndby så sårbare ud.

Det høje pres skabte som nævnt plads i den anden ende, og det viste sig allerede efter fire minutter, da Mathias Kvistgaarden blev spillet alene med Filip Djukic i Hvidovre-målet, men Brøndby-angriberen løb bolden ud over baglinjen.

Kort efter viste Nicolai Vallys så den skarphed, som Kvistgaarden ikke havde. Vallys fandt rummet på kanten af feltet, og med en kontrolleret inderside sendte han bolden i mål.

Scoringen betød, at Vallys nu ligger på en delt førsteplads på topscorerlisten med Silkeborg-angriber Alexander Lind. Begge har scoret ti mål.

Kvistgaarden fik sent i halvlegen kæmpet sig til et straffespark efter flotte driblinger, og anfører Ohi Omoijuanfo eksekverede sikkert fra pletten til 2-0.

I tillægstiden i første halvleg steg Frederik Alves flot til vejrs, da han med sin første Brøndby-scoring headede den i mål til 3-0.

Anden halvleg var også en rodet affære, men Brøndby var langt fra lige så skarpe på sin sidste tredjedel.

Hjemmeholdet havde udfordringer med at komme frem til helt store chancer, men det fik Mathias Greve lavet om på, da han til sidst i kampen scorede til 4-0 med en flot yderside.

Brøndby og Hvidovre kan nu gå på vinterpause i hver sin ende af tabellen, og Superligaen starter først op igen i februar 2024.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU