Russere og belarusere er igen velkomne i Wimbledon

31. MAR 2023 • 15:04SPORT

Wimbledon har ændret sin politik for russiske og belarusiske tennisspillere, som igen må deltage.

Modsat sidste år må russiske og belarusiske tennisspillere deltage i dette års Wimbledon.

Det oplyser grand slam-turneringen på sin hjemmeside.

Det er godt nyt for verdensstjerner som Daniil Medvedev, Andrey Rublev og Aryna Sabalenka, som sidste år var udelukket på grund af deres nationalitet.

Ud over at skulle spille under neutralt flag skal spillerne opfylde forskellige kriterier.

De må ikke udtrykke opbakning til Ruslands invasion af Ukraine på nogen måde og må desuden ikke modtage økonomisk støtte fra staterne Rusland og Belarus i forbindelse med turneringen.

Det gælder også for sponsorkroner fra virksomheder, som er kontrolleret af en af staterne.

Krigen i Ukraine førte sidste år til Wimbledons beslutning om at udelukke tennisspillerne fra de to nationer.

Det faldt ikke i god jord hos tennisforbundene WTA og ATP, som fjernede ranglistepointene fra turneringen. Derfor har sidste års Wimbledon ikke haft betydning for verdensranglisten.

Wimbledon blev sidste år vundet af henholdsvis Novak Djokovic fra Serbien og Elena Rybakina fra Kasakhstan.

- Tennisturneringer uden for Storbritannien har oplevet et år, hvor spillere fra Rusland og Belarus har deltaget som neutrale atleter. Vi mener også, at ensartethed i grand slam-turneringerne bliver mere og mere vigtigt i det nuværende tennislandskab, lyder det på Wimbledons hjemmeside.

WTA og ATP hilser beslutningen velkommen.

- Vi er glade for, at alle spillere nu har mulighed for at konkurrere i Wimbledon igen. Det har krævet en fælles indsats på tværs af sporten for at løse situationen, som beskytter spillets retfærdighed, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de to forbund.

Arrangørerne har tøvet med at træffe beslutningen. Og den har ikke været nem, forklarer Ian Hewitt, som er formand for All England Club.

- Det har været en utrolig svær afgørelse. Den er ikke truffet uden en stor grad af omtanke for dem, der bliver berørt af den, siger han til Wimbledons hjemmeside.

- På baggrund af alle disse faktorer er vores vurdering, at det her er det mest passende for turneringen i år.

- Hvis omstændighederne ændrer sig væsentligt fra nu af og frem mod turneringen, vil vi drøfte det og handle derefter, forklarer han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU