Restitution har stort australsk fokus før Danmark-kamp

29. NOV 2022 • 13:49SPORT

Før mødet med Danmark er de australske spillere mærkede efter to hårde VM-gruppekampe.

Der er skruet ned for træningsintensiteten og skruet op for fokus på restitution i Australiens VM-trup forud for onsdagens afgørende gruppekamp mod Danmark.

Det skyldes et par småskader i den australske trup, men også det faktum, at holdets to første kampe i Qatar har været fysisk krævende for australierne.

Først på kampdagen ved landstræner Graham Arnold, hvem han stiller op med mod Danmark.

- Det er nok første gang i mine fire år som landstræner, at jeg ikke kommer til at give spillerne min startopstilling dagen før kampen, for der er stadig nogle uafklarede spørgsmål.

- I dag (tirsdag, red.) vil der kun være korte sessioner af træningen, hvor intensiteten er høj. Vi skal sørge for, at spillernes kroppe er klar, og så skal deres hjerner også være helt klar, siger landstræneren.

Kantspilleren Mathew Leckie bekræfter, at der har været stort fokus på at få friske ben siden lørdagens 1-0-sejr over Tunesien.

- Vi har brugt de sidste par dage på restitutionstræning for at få vores kroppe helt klar. Vi ved, at opgøret mod Danmark bliver en hård kamp for os, så vi har brug for rigtig meget energi, siger Leckie.

Australien kan formentlig nøjes med uafgjort for at avancere til ottendedelsfinalen, mens Danmark skal vinde kampen for at gå videre.

Landstræner Graham Arnold indikerer, at Danmark er favorit, men han føler sig også godt forberedt på, hvilke taktiske træk landstrænerkollega Kasper Hjulmand kan finde på at benytte.

- Danmark er åbenlyst et stærkt hold og er nummer ti i verden af en grund. Danmark har været et af de bedste hold i Europa i flere år, og jeg har også set dem spille mange kampe.

- Men vi skal ikke være bekymrede for at møde Danmark, for vi ved, hvordan de spiller, og vi tror, at vi kan matche deres kvalitet.

- Vi ved, at Danmark kan spille med to systemer, 3-4-3 eller 4-3-3, og vi er forberedt på, hvordan vi skal håndtere dem begge. Så jeg føler mig rolig og helt klar til kampen, siger Graham Arnold.

De seneste dage er de australske spillere blevet bombarderet med analyser og videoer om Danmark, og Mathew Leckie føler også, at han har en klar idé om, hvilken modstander, der venter onsdag.

Han udpeger ikke overraskende Christian Eriksen som en nøglefigur i Danmarks spil.

- Eriksen er en fantastisk spiller, der har haft en fantastisk karriere. Han er også en leder på det danske hold, og han gør også en stor forskel på landsholdet.

- Danmark har også våben mange andre steder på banen, og det er et hold, hvor alle kæmper både offensivt og defensivt, så det skal vi være i stand til at håndtere, siger Leckie.

VM-gruppekampen begynder onsdag klokken 16 dansk tid.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU