Pogacar kører fra alt og alle og vinder VM på landevej

29. SEP 2024 • 17:23SPORT

På episk facon vandt sloveneren Tadej Pogacar søndag VM-landevejsløbet efter et langt og modigt soloridt.

En ting er at blive verdensmester på landevej. En anden ting er at gøre det på den måde, som Tadej Pogacar søndag formåede at gøre.

Pogacar vandt søndag landevejsløbet ved VM i schweiziske Zürich på helt suveræn vis og med en magtdemonstration, der vil blive husket længe.

Det var første gang i karrieren, at den 26-årige slovener strøg til tops ved VM på landevej.

Australieren Ben O'Connor blev toer 34 sekunder efter Pogacar. Hollænderen Mathieu van der Poel vandt en mindre spurt og tog den sidste plads på podiet 58 sekunder efter den slovenske vinder.

Ruten bød på 274 kilometer fra Winterthur til Zürich med en stigning, som rytterne skulle over syv gange.

Nøglemomentet kom med lidt over 100 kilometer til mål. Her valgte Pogacar at stikke af fra favoritfeltet, hvor rivaler som belgieren Remco Evenepoel og hollænderen Mathieu van der Poel sad.

Pogacar havde et mindre udbrud foran sig på det tidspunkt, hvor landsmanden Jan Tratnik og Magnus Cort blandt andre var med.

Slovenerne viste strategisk kløgt, da Jan Tratnik lod sig falde tilbage fra udbruddet for at hjælpe Pogacar op til de forreste. Det lykkedes uden de store problemer.

Fra frontgruppen stak Pogacar af sted med omkring 75 kilometer til mål, og det varede ikke længe, før han var helt alene i front.

Bagude var der et større skakspil i gang, og belgierne og hollænderne kæmpede for at holde Pogacar i kort snor.

Men Pogacar øgede bare alene i front, og det fik rådvildheden til at brede sig.

Evenepoel forsøgte selv at stikke af i forfølgelsen, men han var ikke i stand til at slå et hul.

I stedet blev det en hård kamp for VM-løbets to øvrige podieplaceringer. Ben O'Connor fandt et godt moment til at stikke af og tage andenpladsen.

I den mindre spurt om tredjepladsen formåede van der Poel at slå letten Toms Skujins og Evenepoel, der ikke havde flere kræfter tilbage.

På det danske hold var Mattias Skjelmose udset til at være kaptajn, men en rygskade spolerede den plan. Skjelmose udgik efter 100 kilometer.

Det betød, at Mads Pedersen blev det bedste bud på en dansk medalje. Men det var aldrig for alvor tæt på at kunne lade sig gøre.

Mads Pedersen blev den bedste dansker som nummer 13 - næsten fire minutter efter Pogacar.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT