Palæstina får taletid på Fifa-kongres: Vil udelukke Israel

18. APR 2024 • 12:19SPORT

Israel har begået en lang række brud på Fifas vedtægter og bør suspenderes, mener Palæstinas Fodboldforbund.

Når Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) 17. maj holder kongres i Thailands hovedstad, Bangkok, kommer Palæstinas Fodboldforbund til at få taletid.

Over for det norske nyhedsbureau NTB bekræfter Fifa, at palæstinenserne har bedt om ordet, når indkomne forslag fra de nationale fodboldforbund skal diskuteres.

Palæstinas Fodboldforbund vil have suspenderet Israel for brud på menneskerettighederne, diskriminering og racisme i sin nationale liga og for brud på Fifas vedtægter.

Palæstinas Fodboldforbund påpeger, at israelerne bryder artikel fire i Fifas vedtægter. Den siger, at "enhver form for diskriminering mod et land (...) eller en folkegruppe kan straffes med suspendering eller udelukkelse".

Endvidere lyder det:

- Det klareste eksempel på dette er Beitar Jerusalem, hvis fans stolt synger om, at de er det mest racistiske hold i Israel. De råber skældsord som "terrorist" efter arabiske spillere på modstanderholdene.

- Selv om arabere udgør 21 procent af befolkningen i Israel, har Beitar aldrig haft en araber på banen, fordi de klamrer sig til fansenes påstand om, at de "er for evigt rene", skriver Palæstinas Fodboldforbund.

Forbundet hævder også, at israelske klubber åbenlyst forhindrer arabere i at blive medlem af israelske fodboldklubber.

Palæstinas Fodboldforbund opremser også en liste med skader og problemer, som fodbolden i Gaza er udsat for som følge af israelske angreb.

I fodboldregi hører Israel under Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), mens Palæstina er medlem af Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC).

Krigen i Gaza blussede op 7. oktober sidste år.

/ritzau/NTB

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU