Over 1000 kinesiske bordtennisfans ville have fat i dansker

3. OKT 2024 • 14:30SPORT

Anders Lind gennemførte torsdagens kamp i løbesko og mærkede efterfølgende til Kinas bordtennisbegejstring.

Hvis man er i tvivl om, hvor stort bordtennis er i Kina, så har den danske spiller Anders Lind et levende eksempel på det store lands bordtennishysteri.

Lind har de seneste dage leveret imponerende resultater i den store turnering China Smash, hvor han blandt andre har slået den suveræne verdensetter, Wang Chuqin, og de kinesiske fans har kastet deres kærlighed på Lind.

Det oplevede Lind torsdag efter at have vundet sin ottendedelsfinale mod taiwaneren Kao Cheng-Jui, der er nummer 23 i verden.

Efter kampen ville Lind ud for at købe nye bordtennissko, da han havde mistet sine sko tirsdag, og her fik han en oplevelse, der fik ham til at føle sig som en rockstjerne.

Lind ville selv gå hen til skobutikken, men arrangøren stoppede ham med henvisning til, at det ikke var sikkert for ham. Derfor blev han i bil kørt hen til butikkens dør.

- Jeg blev sat i en privatbil og blev kørt lige til døren og blev dirigeret ind foran hele køen som en VIP. Der stod vel 100-200 mennesker, fortæller Anders Lind i en video, der er publiceret på Bordtennis Danmarks Facebook-side.

- Inden for to minutter stod der over 1000 fans derude og råbte mit navn, tog billeder og stak deres bat eller T-shirt ind gennem døren for at få en autograf. Og der kom bare flere og flere.

- Efter fem-seks minutter havde jeg fundet nogle sko og skulle ud af butikken igen, men vi kunne ikke komme ud, så der kom sikkerhedsfolk, der måtte skubbe folk væk for at lave en vej. Bordtennis i Kina er så sygt, siger Lind med et smil.

Det var altså først efter torsdagens kamp, at han fik nye bordtennissko. Derfor måtte han spille kampen mod Kao Cheng-Jui i løbesko.

- Det var selvfølgelig ikke optimalt, men det gik bedre, end jeg havde forventet, og jeg formåede alligevel at spille noget af mit bedste bordtennis og tage sejren, siger Lind.

Han tabte kampens to første sæt med 10-12, 6-11, men vandt de tre næste med 11-9, 11-6, 11-5.

- Det var en hård kamp, hvor jeg mirakuløst fik vendt 0-2 til en 3-2-sejr, lyder det fra Lind.

Fredag morgen dansk tid spiller han kvartfinale mod kineseren Lin Shidong, der er nummer syv på verdensranglisten. Lind ligger nummer 50.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT