Olesen holder sig nær toppen i stor golfturnering i Dubai

28. JAN 2023 • 16:40SPORT

Thorbjørn Olesen er bedst af de fem danskere, der klarede cuttet i Dubai Desert Classic.

Med blot tre slag op til førstepladsen har den danske golfprofil Thorbjørn Olesen ganske fine chancer for at spille med om sejren i Dubai Desert Classic.

Det er status efter de to første runder af DP World Tour-turneringen, der har en samlet præmiesum svarende til knap 62 millioner kroner.

Olesen spillede en glimrende runde lørdag med seks birdies og en bogey, og han har nu brugt otte slag under banens par efter 36 huller.

Det placerer ham som bedste dansker på en delt 15.-plads, men yderligere fire landsmænd har også klaret sig videre.

Nicolai Højgaard, Niklas Nørgaard Møller, Marcus Helligkilde og Rasmus Højgaard har efter to runder samlede scorer på henholdsvis fem, tre, tre og to slag under par.

Dermed skal der et par gode runder til, hvis de skal op og blande sig i toppen, hvor tre spillere deler førstepladsen med ti slag under par. Det gælder blandt andre den 21-årige amerikanske amatørspiller Michael Thorbjornsen.

Verdensetteren Rory McIlroy ligger på en delt syvendeplads sammen med blandt andre amerikanske Patrick Reed, som han tidligere på ugen var indblandet i en kontrovers med.

Reed ville hilse på McIlroy på træningsbanen, men nordireren ignorerede ham, hvilket Reed besvarede ved at kaste en tee i McIlroys retning.

Det var en LIV Golf-tee, og efterfølgende sendte begge spillere stikspiller mod hinanden på deres respektive pressemøder.

Reed og McIlroy er således fremtrædende figurer på hver deres side af den løbende konflikt mellem udskældte LIV Golf, der er finansieret af saudiarabiske milliarder, og de etablerede PGA Tour og DP World Tour.

McIlroy har været markant fortaler for PGA Tour og DP World Tour, mens Reed omvendt har sagt ja til LIV Golf og dennes udfordring af sportens traditioner.

Blandt andet fører Reeds advokat, Larry Klayman, flere sager mod PGA Tour, DP World Tour, medier og andre, der har kritiseret LIV Golf. I en af disse sager blev Rory McIlroy stævnet 24. december.

Med deres placeringer i toppen kan McIlroy og Reed ende med at spille sammen mandag, når turneringens sidste runde afvikles. Søndag er Reed placeret i en gruppe umiddelbart foran McIlroys.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU