Nye medlemmer løber storm på danske idrætsforeninger

29. MAR 2023 • 06:33SPORT

Danskerne dyrker foreningsidræt som aldrig før. Medlemstallet for 2022 er rekordhøjt, viser ny opgørelse.

Coronapandemien er nu endegyldigt et afsluttet kapitel i dansk idræt. De medlemmer, der valgte foreningerne fra, da virus spredte sig i 2020 og 2021, er vendt tilbage. Og flere til.

Faktisk så mange kommet til, at det samlede medlemstal for danske idrætsforeninger aldrig er set højere end i 2022.

I alt 2.339.654 personer nåede tallet op på, oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI i en pressemeddelelse.

Medlemstallet er en stigning på 110.878 i forhold til året før, og det er mere end 30.000 flere end det hidtidige rekordår, 2019.

- Det er en fantastisk udvikling og vidner om, at danskerne har savnet de gode idrætsfællesskaber. Vi skylder en stor tak til de mange frivillige i foreningerne, som har holdt fanen højt i nogle svære år med mange nedlukninger. De gør et uvurderligt stykke arbejde, siger DIF-formand Hans Natorp.

Foreningerne mistede 89.000 medlemmer i 2020, da coronakrisen ramte og begrænsede mulighederne for at dyrke idræt.

Ved indgangen til 2021 var det især indendørsidrætter, der lå underdrejet på grund af restriktioner. Det samlede medlemstal steg dog en smule uden at komme i nærheden af tiden før coronapandemien.

I 2022 er medlemmerne til gengæld strømmet tilbage til foreningerne.

- Idrætsforeningernes flotte medlemstal i 2022 understreger, hvor meget aktive fællesskaber betyder for børn, unge og voksnes liv, siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

- Med coronaårene som bagtæppe er det rekordstore medlemstal særlig glædeligt, fordi aktive fællesskaber bidrager positivt til vores fysiske, sociale og mentale sundhed, siger hun.

Fodbold er med næsten 370.000 medlemmer fortsat Danmarks største idræt efterfulgt af gymnastik, svømning, fitness og golf.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU