Nu venter Barcelona: GOG-direktør sætter stort flueben

31. MAR 2023 • 08:30SPORT

Kasper Jørgensen har spillet en hovedrolle i genrejsningen af GOG, og torsdag passerede klubben en ny milepæl.

GOG skrev torsdag klubhistorie med sejren over Aalborg Håndbold.

Aldrig tidligere har klubben stået i en Champions League-kvartfinale, men efter den overbevisende triumf i ottendedelsfinalen er det nu en realitet.

Direktør Kasper Jørgensen, der har stået i spidsen for klubben, siden den gik konkurs i 2010, var da også hurtig til at knappe en dåsebajer op og fejre, at GOG nu skal møde FC Barcelona i kampen om en plads i forjættede Final 4.

- Det er bare fantastisk. Det er en tur, vi har været på gennem mange år, og lige nu kan vi sole os i de rigtig fede præstationer, som drengene leverer.

- Vi er danmarksmestre og pokalmestre, og nu er vi blandt de bedste otte hold i Europa, så det her er et kæmpe flueben og en kæmpe målsætning, som vi har opnået, siger Kasper Jørgensen.

Den samlede sejr over Aalborg kom i hus, efter at GOG i den første kamp havde tabt med to mål.

På sin europæiske hjemmebane i Odense fik fynboerne heftig opbakning, og sejren rummer flere perspektiver hos direktøren.

- Der er tre parametre, der betyder rigtig meget, siger han.

- Der er den sportslige del, hvor vi nu rammer top-8 i Europa. Så er der hele den oplevelsesmæssige side af det. Vi kan tilbyde tophåndbold fra allerøverste hylde, og det er vi utrolig glade for.

- Og så betyder den økonomiske del også noget. Det her er et skridt op og en fin indsprøjtning til økonomien, siger Kasper Jørgensen, der ikke kom ind på, hvor meget en kvartfinaleplads skæpper i kassen.

I kvartfinalen venter FC Barcelona, der gennem efterhånden nogle årtier har været en magtfaktor i europæisk håndbold.

- Rent sportsligt er det den sværeste opgave, men vi vil gerne i Final 4, og selv om der kunne være nemmere veje, så tager vi udfordringen op.

- Og jeg tænker, at vi godt kan invitere 4000 mennesker herind igen, siger Kasper Jørgensen og kaster blikket rundt på tribunerne i Jyske Bank Arena i Odense.

Kvartfinalerne i Champions League bliver spillet 10. og 17. maj.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU