Magnussen snuser til pointene i kneben Verstappen-sejr

19. MAJ 2024 • 18:28SPORT

Max Verstappen vandt Formel 1-grandprixet knebent foran Lando Norris. Kevin Magnussen endte som nummer 12.

Kevin Magnussen blev nummer 12 i søndagens italienske Formel 1-grandprix, som blev vundet af Red Bulls Max Verstappen.

En overgang var den danske Haas-kører ellers oppe at snuse til pointene som nummer ti, men det skyldtes udelukkende en alternativ dækstrategi.

Mens mange af de øvrige kørere skiftede dæk, blev Magnussen på sine medium dæk, efter at han havde indledt løbet som nummer 18.

Først efter omkring 37 af de i alt 63 omgange kørte Magnussen ud til pitstop, men det betød også straks et fald på syv placeringer.

Magnussen kæmpede sig dog med god kørsel fra en position som nummer 17 og op ad i feltet på de friskere dæk.

Måske ventede Haas en anelse for længe med pitstoppet, da danskeren efterfølgende brugte mange kræfter på at komme forbi en række kørere. Det mente han i hvert fald selv.

- Jeg kørte afsindigt langt på de medium dæk. Jeg kom ud på hårde dæk og havde sindssyg god fart i bilen.

- Jeg ærgrer mig over, at vi ikke var inde lidt tidligere. Jeg tror ikke, at det var den bedste strategi, siger Magnussen til Viaplay.

- Vi skulle være gået i pit noget tidligere, så vi havde tabt lidt mindre i det første stint og hentet lidt mere i det næste. For vi havde så god fart på de hårde dæk, lyder det skuffet fra danskeren.

I slutfasen var Magnussen aldrig helt tæt på pointene, og makkeren Nico Hülkenberg endte som nummer 11.

Magnussen kan trøste sig med at være den kører, der vandt flest placeringer. Det endte med seks placeringer bedre end startpositionen.

I front var der stor spænding om topplaceringerne, og det var tæt på, at Verstappen ikke kunne holde føringen på de sidste omgange.

McLaren-køreren Lando Norris, som vandt det seneste Formel 1-grandprix i Miami, blev nummer to med under et sekund op til Verstappen.

I den samlede stilling fører Verstappen med 161 point. Ferraris Charles Leclerc, der blev treer søndag, er samlet nummer to med 113 point.

Ude i garagerne havde Formel 1-holdene fint besøg af flere kendisser. Skuespilleren Hugh Grant var gæst hos Ferrari, mens tennisspilleren Aryna Sabalenka også var på visit i paddocken.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU