LeBron James og søn spiller længe ventet kamp sammen

7. OKT 2024 • 09:25SPORT

Basketball-legenden LeBron James og sønnen Bronny James spillede side om side i en træningskamp søndag.

Siden juni har verden ventet på, at LeBron James og sønnen Bronny James ville optræde sammen iklædt Los Angeles Lakers-trøjer.

Søndag aften skrev far og søn endelig NBA-historie, da de var på banen samtidig i andet quarter af træningskampen mod Phoenix Suns.

LeBron James bidrog med 19 point på 16 minutter og 20 sekunder, mens sønnike med 13 minutter på banen og ét forsøg på at ramme kurven ikke lavede et eneste point.

Og selv om holdet tabte med fire point til modstanderne fra nabostaten, var det en speciel oplevelse, fortæller 39-årige LeBron James efter kampen.

- Det var fedt for os begge - særligt for vores familie. Det er helt sikkert et øjeblik, jeg aldrig glemmer, siger han.

Siden Bronny James, der fyldte 20 år søndag, blev valgt af Lakers i draften, har det været et spørgsmål om tid, hvornår de to skulle på banen sammen.

Og det betyder alt for LeBron James, fortæller han.

- Som én, der ikke havde en far i løbet af sin opvækst, er det én af de største ting, som en far nogensinde kan håbe på: at have indflydelse på sin søn, at have øjeblikke med sin søn og at arbejde med sin søn, siger LeBron James.

Der var dog øjeblikke på banen, der føltes surrealistiske for basketball-legenden.

- Vi kom ud fra en timeout og stod lidt ved siden af hinanden. Jeg kiggede bare på ham. Det var som at være med i "The Matrix" eller sådan noget", siger LeBron James med henvisning til fantasy-universet, der handler om simulerede opfattelser af virkeligheden.

- Det føltes uvirkeligt. Men det var skønt at have det øjeblik sammen, siger han.

Lakers' nye træner, J.J. Redick, var med egne ord "henrykt over at få lov at være en del af det her":

- Som basketballfan er det vildt fedt. Jeg synes, at det viser noget om Lebrons holdbarhed som spiller og hans konkurrencemæssige udholdenhed.

- Det siger også noget om det arbejde, som Bronny har været igennem for at nå hertil, lyder det fra J.J. Redick.

Bronny James forventes at tilbringe det meste af sin første sæson i udviklingsligaen G-League i stedet for på Lakers' NBA-hold.

Lakers åbner officielt sæsonen med en hjemmekamp mod Minnesota Timberwolves den 22. oktober.

/ritzau/afp/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT