Landstræner vil skabe noget stort mod verdensmestrene

21. MAJ 2024 • 12:18SPORT

Andrée Jeglertz har udpeget 23 spillere til to dueller mod Spaniens verdensmestre i EM-kvalifikationen.

Det danske kvindelandshold bliver inden længe testet maksimalt, når Spanien venter i EM-kvalifikationen.

På næste fredag tager Danmark imod spanierne i Vejle, inden de to hold atter står overfor hinanden fire dage senere på ferieøen Tenerife.

Begge hold har sat kursen mod næste års EM i Schweiz med sejre over gruppens to øvrige hold fra Belgien og Tjekkiet. To hold fra gruppen går videre til slutrunden.

Landstræner Andrée Jeglertz udtog tirsdag truppen til kampene mod Spanien, og han tror på, at det er muligt at skabe en overraskelse.

- Vi ser meget frem til de to kampe mod Spanien. Det bliver ikke meget større end at møde verdensmestrene på hjemmebane i jagten på EM, og vi vil gøre alt for at skabe et stort resultat.

- Det bliver en kæmpe udfordring, men vi tror på os selv, og vi glæder os til at mærke den fantastiske opbakning fra de danske fans i Vejle, siger Andrée Jeglertz i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Landstræneren har udtaget 23 spillere til de to kampe. På et stærkt besat landshold har han fundet plads til venstrebacken Sara Holmgaard, der kan se frem til comeback efter halvandet års fravær.

Everton-spilleren er udtaget til landsholdet efter en stærk periode i sin engelske klub. På keeper-positionen er der også blevet plads til Katrine Larsen fra Malmö FF.

Kvindelandsholdets trøjer fra det første opgør mod spanierne vil efter kampen blive bortauktioneret til fordel for børneorganisationen Unicef. Pengene vil gå til børn, der har akut brug for hjælp.

DBU oplyser, at 5000 tilskuere har sikret sig billet til kampen i Vejle.

Kvindelandsholdet har siden 2015 haft hjemmebane i Viborg, men aftalen er udløbet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:43SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død