Landstræner tager afbud med ro: Andre må gribe chancen

7. OKT 2024 • 17:27SPORT

Lars Knudsen ville gerne have Joachim Andersen med mod Spanien, men er sikker på, at holdet kan løse fraværet.

Fodboldlandstræner Lars Knudsen tager det roligt, selv om to skader mandag har tvunget ham til at lave ændringer i sin landsholdstrup til de forestående Nations League-kampe mod Spanien og Schweiz.

Premier League-spillerne Joachim Andersen og Christian Nørgaard er blevet ukampdygtige, men skader er et vilkår og ikke et forstyrrende onde som landstræner.

Det siger landstrænervikaren Lars Knudsen mandag eftermiddag forud for landsholdets træning i det sydlige Spanien.

I forsvaret må han foruden Joachim Andersen også se bort fra Andreas Christensen, mens Jannik Vestergaard har kæmpet med en skade og først lige er blevet kampklar igen.

- Skaderne i forsvaret giver mig ikke bekymringer, for vi har dygtige spillere i vores trup, så jeg er sikker på, at vi nok skal løse opgaven og finde en konstellation, som får os til at se gode ud.

- Joachim er en dygtig spiller, der har fået en vigtig rolle på landsholdet, så det er ærgerligt, at han ikke er her. På den anden side har vi tidligere talt om, at vi synes, der er mange spillere, som har fortjent at blive udtaget til landsholdet, og skader giver en mulighed for at kalde nogen ind, der har gjort det godt i lang tid.

- Så vi føler, at vi står et godt sted, selv om vi heller ikke har Joachim med, siger landstræneren.

Backen Joakim Mæhle er mandag blevet indkaldt til truppen i stedet. Den udtagelse gør det muligt at flytte Rasmus Nissen Kristensen fra en backplads og ind i centerforsvaret.

Allerede i sidste uge blev Lars Knudsen nødt til at sortere en skadet Morten Frendrup fra, hvilket har givet plads til den mulige debutant Mads Bidstrup fra RB Salzburg.

- Skader er ikke forstyrrende, det er et vilkår. Vi har på forhånd tænkt på, hvad der kan ske, hvis nogen må udgå med skader, siger Lars Knudsen.

I weekenden måtte han se landsholdskometen Albert Grønbæk udgå med en skade for Rennes, men han ventes klar til landskampene.

- Status for Albert er, at det ser lovende ud. Det er ikke så slemt, som man kunne have frygtet, så vi satser på, at Albert er klar, beroliger landstræneren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT