Landsholdets nye energibundt vil kopiere Albert Grønbæk

8. OKT 2024 • 07:00SPORT

Mads Bidstrup drømmer om at tordne ind på landsholdet, ligesom Albert Grønbæk gjorde i september.

Den evigt jagtende og utrættelige midtbanespiller Mads Bidstrup håber, at han kan kopiere en mangeårig holdkammerat fra ungdomslandsholdene.

I september fulgte Mads Bidstrup med, da vennen Albert Grønbæk stemplede ind på landsholdet med to startpladser, pragtpræstationer og et mål, og nu håber 23-årige Bidstrup at gøre ham kunsten efter.

Det siger den blonde midtbanekriger, efter at han er landet i landsholdets træningslejr i det sydlige Spanien forud for Nations League-udekampene mod Spanien og Schweiz.

- Det har været fedt at se andre af de unge drenge komme ind og gribe chancen, for eksempel Albert Grønbæk sidste gang. Det er en motivation at se, at når man bliver udtaget til holdet, så får man også chancen.

- Grønbæk er topeksemplet. Det vil være fuldstændig fantastisk, hvis jeg kan komme ind og gøre det, som han gjorde. Det er en stor motivation og cadeau til træneren, når man ser de unge får chancen, siger Mads Bidstrup.

Han blev efterudtaget i sidste uge, da Morten Frendrup måtte melde afbud med en skade. På den centrale midtbane er også Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Matt O'Riley fraværende på grund af skader, mens Thomas Delaney er stoppet efter EM.

Bidstrup ved, at han skal udnytte den særlige situation til at bide sig fast i truppen, ellers risikerer han hurtigt at måtte stille sig om bag i køen igen.

- Landsholdet er en kæmpe drengedrøm. Jeg tror, at alle gerne vil repræsentere sit land, det er det største, der kan ske i fodbold.

- Jeg vil gerne blive god nok til at blive udtaget i første omgang. Når man så får opkaldet, efter at nogen ikke kan møde ind, så er det med at gribe chancen og vise sig frem, siger Mads Bidstrup.

Han erkender dog, at han nok i første omgang må se Pierre-Emile Højbjerg og Morten Hjulmand løbe med pladserne på den centrale midtbane, hvor også Jens Stage er en konkurrent, og hvor Christian Eriksen kan blive forflyttet til.

- Jeg tror ikke, det er planen, at jeg skal spille sammen med Pierre-Emile Højbjerg i første omgang.

- Jeg er kommet med på et afbud, og jeg kender ikke landstrænerens planer, men jeg vil forsøge at byde mig til. Heldigvis har vi en lang træningsuge, så jeg håber virkelig, at jeg kan melde mig ind og gøre mig fortjent til at spille, siger Mads Bidstrup.

Landstræner Lars Knudsen vil ikke love nogen debut til Mads Bidstrup, men påpeger, at RB Salzburg-krigeren har sine største styrker, når modstanderen har bolden. Den kan Spanien meget vel komme til at have mest i lørdagens landskamp.

- Mads har udviklet sig flot over lang tid. Han er rigtig dygtig i spillet mod bolden, fordi han har stor intensitet i sit spil. Han er en dygtig presspiller, der dækker store områder, og nogle af de kompetencer har vi foretrukket ved at tage Mads med, siger Lars Knudsen.

Mads Bidstrup har spillet for RB Salzburg siden sommeren 2023. Han har en fortid som ungdomsspiller i FC København og RB Leipzig.

Siden fik han aldrig et gennembrud som seniorspiller i Brentford, men brillerede i FC Nordsjælland på en lejeaftale, inden han røg til Salzburg. Han har blandt andet spillet kampe i Champions League for østrigerne.

Søndag var Bidstrup på banen, da Salzburg uventet tabte med hele 0-5 til toprivalen Sturm Graz.

Det var en dårlig optakt til at møde ind på landsholdet, og det gik ud over midtbanespillerens nattesøvn.

- Jeg har ikke fejret landsholdsudtagelsen så meget, for det har været en hård uge i Salzburg med nederlag i tirsdags (0-4 til Brest i Champions League, red.) og i søndags.

- Det er meget godt at komme lidt væk fra det. Jeg sov ikke særlig godt efter vores nederlag i søndags, men det var også, fordi jeg glædede mig til at møde ind med landsholdet, siger Mads Bidstrup.

Ved mandagens landsholdstræning i Sydspanien lavede Bidstrup restitutionsøvelser og sad på en kondicykel.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT