Koerner forsvarer DM-titlen med ny solopræstation

23. JUN 2024 • 13:42SPORT

Rebecca Koerner får et år mere i dannebrogstrøjen efter en gentagelse af sidste års DM-triumf i linjeløb.

De nordjyske veje ved Aalborg var skiftet ud med landevejene i og omkring Herning, men resultatet af kvindernes DM i linjeløb ved DM-ugen blev det samme som sidste år.

Uno-X-rytteren Rebecca Koerner diskede akkurat som for et år siden op med endnu en stor solopræstation og kunne efter 131 kilometers pedaltråd atter lade sig iklæde dannebrogstrøjen.

Mere end 30 kilometer kørte hun alene, mens holdkammerat Amalie Dideriksen sørgede for en dobbeltsejr til Uno-X. Hun spurtbesejrede enkeltstartsmesteren Emma Norsgaard Bjerg halvandet minut efter.

Tidligt i løbet fik to ryttere lov til at stikke afsted. I omkring 90 kilometer lå Louise Norman Hansen og Caroline Schad foran, men forspringet kom aldrig op på mere end godt to minutter.

Bagved forsøgte mange at komme fri, men især det talstærke og årvågne Uno-X-hold ville gerne have kontrol med løbet. Og det lykkedes.

45 kilometer fra mål rørte favoritterne så på sig, og det skilte fårene fra bukkene.

En gruppe på syv af de på papiret stærkeste ryttere i feltet, heriblandt Norsgaard Bjerg, Dideriksen og 23-årige Koerner, slap fri. Og dem så feltet aldrig igen.

Mindre end ti kilometer senere var Norman Hansen og Schad hentet, og så begyndte Uno-X-duoen Dideriksen og Kørner at stikke på skift.

Efter et par stik slap den forsvarende mester fri. Med holdkammerat Dideriksen bagved til at forstyrre samarbejdet i gruppen var betingelserne optimale for Koerner på de afsluttende omgange i Herning.

Hele tiden blev der angrebet fra gruppen, men ingen kom væk, og gruppen gik i stå efter hvert angreb. Alt imens Koerner udbyggede føringen.

Da forspringet inden den sidste omgang på omkring 14 kilometer var over et minut, stod det klart, at de øvrige ryttere skulle køre om de sekundære placeringer, medmindre punktering eller mekanisk uheld stoppede Koerner.

Det skete ikke.

Blandt forfølgerne rykkede Dideriksen og Norsgaard Bjerg til slut for ikke at have andre med på slæb til mål og på den sikre sig en medalje hver.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig