Kina udsteder 43 livstidskarantæner for matchfixing

10. SEP 2024 • 10:27SPORT

En stor sag om matchfixing i kinesisk fodbold har tirsdag resulteret i udelukkelse på livstid for 43 personer.

Tre tidligere kinesiske landsholdsspillere og den sydkoreanske spiller Son Jun-ho er blandt 43 personer, som tirsdag er idømt livstidsudelukkelse fra kinesisk fodbold.

Det skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge AFP.

Det er en storstilet efterforskning gennem de seneste to år af 128 personer i kinesisk fodbold, som førte til udelukkelsen af de 43 personer, oplyser Kinas ministerium for offentlig sikkerhed.

Karantænerne er givet for både matchfixing, ulovlig gambling og bestikkelse.

Blandt andre Son Jun-ho, der tilbage i maj rejste hjem til Sydkorea efter at være blevet tilbageholdt i Kina i et par måneder, er dømt for at have modtaget bestikkelse og have fixet kampe.

Det samme er Jin Jingdao, som ligesom Son Jun-ho spillede for klubben Shandong Taishan.

Kinesisk sport, og i særdeleshed fodbold, har de senere år været ramt af en række skandaler om matchfixing og bestikkelse. Skandaler, som har rakt dybt ind i Det Kinesiske Fodboldforbund (CFA).

En halv snes højtstående folk fra CFA har de senere år fået enten lange karantæner eller fængselsstraffe for involvering i korruption.

Så sent som i marts blev den tidligere CFA-formand Chen Xuyuan idømt fængsel på livstid for at have ladet sig forgylde af bestikkelse gennem mange år.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT