Jon Rahm kritiserer politisk udelukkelse af Garcia i Ryder Cup

31. MAJ 2023 • 05:51SPORT

Det er politik, som spænder ben for LIV Golf-spilleren Sergio Garcias deltagelse i Ryder Cup, siger Jon Rahm.

Der blusser ikke et partnerskab op mellem de to spanske golfspillere Sergio Garcia og Jon Rahm i årets Ryder Cup, og det ærgrer sidstnævnte, som mener, at det er "politik", som kommer i vejen.

Sergio Garcia er blevet udelukket fra det europæiske Ryder Cup-hold, efter at han sidste år blev en del af den saudiarabisk finansierede LIV Golf Tour og meldte sig fra den klassiske DP World Tour.

- Jeg kommer til at savne ham, siger Rahm til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi havde et rigtigt godt partnerskab på i Whistling Straits (golfklubben, hvor Ryder Cup blev spillet i 2021, red.). Så det er lidt sørgeligt for mig at se, at politik spænder ben for sådan en smuk begivenhed. Det er de bedste europæere mod de bedste amerikanere, punktum. Og hvad end der foregår, burde det ikke gøre nogen forskel, hvem der spiller på LIV-touren, og hvem der ikke gør.

Garcia trak sig fra DP World Tour sammen med englænderne Richard Bland, Ian Poulter and Lee Westwood. Svenske Henrik Stenson, daværende anfører for Team Europe, trak sig også og blev afsat som anfører, da han slog sig til LIV Golf Tour.

Det er stadig usikkert, om amerikanske golfspillere fra LIV Golf Tour vil være at finde på årets amerikanske Ryder Cup-hold.

Team USA-anfører sagde i sidste uge, at det ville være "uansvarligt" allerede at udtale sig om, hvorvidt LIV Golf-spillere kunne få en plads på holdet til Ryder Cup.

Derfor er der fortsat tvivl om, om der er en plads på Team USA for Brooks Koepka, som i år vandt sin tredje titel ved golfmajoren PGA Championship.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU