IOC's olympiske lempelser er ikke nok for Rusland

29. MAR 2023 • 13:11SPORT

Den russiske idrætstop er utilfreds med IOC's nye anbefalinger, som russerne anser som diskrimination.

Med sine nye anbefalinger i Rusland-spørgsmålet har Den Internationale Olympiske Komité tilsyneladende gjort sig upopulær på begge sider af debatten.

Hvor en stribe lande, deriblandt Danmark, er bekymret over, at IOC har åbnet for russiske og belarusiske sportsfolk under neutralt flag, finder russerne til gengæld åbningen helt utilstrækkelig.

Præsidenten i Ruslands Olympiske Komité, Stanislav Pozdnyakov, anklager IOC for diskrimination.

- De offentliggjorte kriterier for en tilbagevenden er uacceptable. Det er diskrimination på grund af nationalitet, siger han ifølge AFP.

- Eksekutivkomitéens afgørelse er en farce, IOC's og FN's principper er overtrådt. Vi kræver ens forhold for atleter fra alle lande, lyder kritikken.

På et møde tirsdag ændrede IOC-toppen standpunkt, så man nu anbefaler de enkelte specialforbund at lukke russiske og belarusiske enkeltatleter ind i varmen igen. Det skulle i givet fald ske uden flag og nationalhymne.

I holdsport er de to nationer fortsat bandlyst. Det samme er atleter, der åbenlyst støtter det politiske system i landene eller som er en del af militæret.

At IOC trods alt har åbnet for enkelte atleter, ser Ruslands OL-præsident som "en erkendelse af egne fejl".

Danmark er del af en gruppe på 35 nationer, der kræver atleter Rusland og Belarus helt udelukket, indtil krigen i Ukraine er stoppet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU