Ingvartsen vil kapre ledig angriberplads på landsholdet

21. MAR 2023 • 12:29SPORT

Marcus Ingvartsen har fundet god rytme i sit spil og satser på, at han kan bide sig fast på landsholdet.

Mainz-angriberen Marcus Ingvartsen træder ind i landsholdslejren med stor selvtillid og tro på, at han kan bidrage med et nyttigt slutprodukt i de kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan.

- Jeg stoler på mine færdigheder, og kommer jeg ind i feltet, så skal jeg nok få lavet et mål eller to, siger Ingvartsen tirsdag i landsholdslejren i Helsingør.

Hverken Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen eller Andreas Cornelius er med i landsholdstruppen.

Af den grund er pladsen som angriber i startopstillingen inden for rækkevidde for Ingvartsen, der ser sig selv stå i en god position. Han er i konkurrence med blandt andre Jonas Wind og Rasmus Højlund om pladsen i front.

Ingvartsen mener, at han har fundet en god rytme i sit spil, efter at han var ramt af en skade i efteråret.

- Jeg har en rigtig god følelse i kroppen. Jeg føler mig skarp og er tanket op med en masse selvtillid. Forhåbentlig kan jeg føre min form i Mainz med ind på landsholdet, siger Ingvartsen, der har scoret otte mål i Bundesligaen i denne sæson.

Den tidligere superligatopscorer er usikker på, hvor meget spilletid han kan forvente i landskampene. Han kender sine styrker og satser på at få bragt dem i spil.

- Det er svært at sige, hvad jeg forventer, men det handler om, at jeg skal forsøge at vise mig frem.

- Jeg ser klart mine afslutninger og bevægelser i feltet som mine styrker. Jeg har ikke brug for mange chancer for at score, siger Ingvartsen.

Landstræner Kasper Hjulmand udtog ikke Ingvartsen til VM-slutrunden i Qatar. Angriberen var skuffet over beslutningen, men ser de kommende kampe i EM-kvalifikationen som en god mulighed for at bide sig fast på holdet.

- Selvfølgelig var jeg skuffet, fordi jeg havde virkelig håbet, at jeg kunne have spillet mig til en plads. Det er aldrig sjovt at få det kedelige opkald fra Kasper.

- Nu håber jeg, at jeg kan vise mig positivt frem, så jeg forhåbentlig kan bide mig mere fast på landsholdet. Vi har få træninger sammen i landsholdstruppen, og de skal udnyttes så godt som muligt, siger Ingvartsen.

Han mener, at hans permanente skifte til Mainz fra Union Berlin i sommeren 2022 har forbedret hans chancer for at blive en fast del af landsholdet.

- Jeg havde brug for at finde en klub, der ser mig mere som angriber. Jeg havde et par år i Berlin, hvor jeg spillede nogle lidt andre positioner, og derfor var det svært at finde en god rytme.

- Nu har kroppen det helt anderledes, og derfor har jeg troen på, at jeg kan bidrage positivt, når vi kommer op på den sidste tredjedel af banen, siger Mainz-angriberen.

Ingvartsen håber på at være en del af startopstillingen, når Danmark åbner EM-kvalifikationen torsdag mod Finland i Parken.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU