Højgaard udlever Ryder Cup-drømmen med mentoren Bjørn

29. SEP 2023 • 07:00SPORT

Nicolai Højgaard har brugt meget tid sammen med Thomas Bjørn, som har været en mentor for ham før Ryder Cup.

Thomas Bjørn har betydet meget for Nicolai Højgaard på vejen mod at komme med på det europæiske Ryder Cup-hold, der dyster mod USA fra fredag til søndag.

I de seneste år har Thomas Bjørn været en slags mentor for den 22-årige danske golfspiller.

Den mentorrolle voksede yderligere, da Thomas Bjørn i maj 2022 blev udnævnt som vicekaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold og senere var med til at udtage Nicolai Højgaard som en af 12 spillere.

- Vi har brugt forholdsvis meget tid sammen de sidste par år.

- Dengang Thomas blev vicekaptajn på det europæiske Ryder Cup-hold, havde vi en drøm om, at Rasmus og jeg skulle med på holdet med ham som vicekaptajn, forklarer Nicolai Højgaard.

Han henviser til, at broren Rasmus Højgaard også har haft det som et stort mål at komme med til Ryder Cup.

Det blev dog kun Nicolai Højgaard, der blev udtaget til årets Ryder Cup i Rom, men broren er med som støtte og lurer på chancen om to år.

- Det var et mål, og vi var forholdsvis tæt på denne gang. Og det giver jo endnu mere motivation for 2025. Jeg kunne forestille mig, at Thomas bliver ved med at være involveret i mange år endnu, lyder det fra Nicolai Højgaard.

Thomas Bjørn har været med til at vinde Ryder Cup tre gange som spiller - i 1997, 2002 og 2014. Han har én gang - i 2018 - vundet som kaptajn.

Tre ud af fire gange var han med til at vinde Ryder Cup som vicekaptajn - i 2004, 2010 og 2012, mens 2016 indtil nu er hans hidtil eneste nederlag.

Det er femte gang, Thomas Bjørn er med som vicekaptajn.

- Det er en fed oplevelse at kunne dele med Thomas. Vi har et tæt forhold til ham i dag, og han har været en mentor for os. Det er han stadigvæk.

- Det er fedt at kunne dele den scene med en mand, der har prøvet det. Han har været den vindende kaptajn, den vindende spiller og den vindende vicekaptajn, så han har en masse erfaring, han kan dele ud af.

- Han er klart en person, jeg kan læne mig op ad, siger Nicolai Højgaard.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU