Heroic og Astralis booker billet til stort finalestævne

29. JAN 2023 • 23:07SPORT

Heroic slog BIG og bookede plads ved Blast Premier Spring Finals, og Astralis fulgte senere trop.

De danske Counter-Strike-hold Heroic og Astralis er klar til Blast Premier Spring Finals i USA til sommer.

Pladsen i finalestævnet i Washington til juni med otte deltagende hold sikrede Heroic med sejr over tyske BIG søndag eftermiddag i turneringen Blast Premier Spring Groups.

Verdensetterne slog ranglistens nummer 15 med 16-3, 12-16, 16-10.

Senere fulgte Astralis trop med en dramatisk sejr over OG med 14-16, 16-14 og 19-17.

Heroic lagde i sin dyst overbevisende ud på Vertigo, som var blevet valgt af modstanderne. Hurtigt fik Heroic etableret en føring, som konstant blev udbygget.

Herefter skulle de to hold dyste på Ancient, hvor BIG i kraft af en stærk slutspurt var bedst. Stillingen var 11-11, inden Heroic pludselig kom i store problemer og måtte se BIG udligne i den samlede stilling.

På det afsluttende map, Inferno, fik Heroic til gengæld en fremragende start og bragte sig foran med 9-0, inden modstanderne kom på pointtavlen.

Heroic havde dog svært ved at få lukket kampen, og det blev en anelse nervøst for danskerne, inden sejren til sidst blev sikret.

Astralis åbnede skidt i sin dyst mod OG.

Danskerne lagde ud med at tabe 14-16 på Inferno, som holdet selv havde valgt, men fik udlignet ved at vinde på Vertigo med de samme cifre.

Til sidst vandt Astralis med 19-17 efter et forlænget drama på Ancient og kvalificerede sig dermed til finalestævnet i Washington.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU