Golfdansker indleder svensk titelforsvar med stærk runde

2. JUN 2023 • 19:53SPORT

Nicole Broch Estrup er på en delt sjetteplads efter første runde af Helsingborg Open, som hun vandt i 2015.

Helsingborg Open har ikke været spillet siden 2015, men Nicole Broch Estrup kan stadig huske, hvordan man spiller god golf i turneringen.

Danskeren, der vandt Helsingborg Open for otte år siden og dermed er forsvarende vinder, gik således første runde i to slag under par.

Det rækker efter første runde til en delt sjetteplads med to slag op til en trio af spillere på førstepladsen, der er seks slag under par.

Smilla Sønderby er lige i hælene på Broch Estrup efter at have gået første runde i et enkelt slag under par. Det placerer Sønderby på en delt 13.-plads.

Også Linette Holmslykke og Amalie Leth-Nissen er med i Helsingborg Open, men de er at finde i den modsatte ende af stillingen.

Holmslykke endte i fem slag over par.

Endnu værre gik det for Amalie Leth-Nissen, der gik i klubhuset i ti slag over par efter lidt af en mareridtsrunde, der blandt andet bød på tre dobbeltbogeys og en enkelt tripblebogey, inden hun dog sluttede af med birdies på 17. og 18. hul.

Nicole Broch Estrup vandt sin foreløbigt eneste titel på europæisk kvindegolfs højeste niveau, Ladies European Tour, da hun sejrede i 2015-udgaven af Helsingborg Open.

Efterfølgende blev turneringen skrinlagt, men nu er den altså tilbage.

Der er otte danskere på deltagerlisten i denne weekends turnering på herrernes DP World Tour.

John Axelsen er bedst placeret på en delt 11.-plads i to slag under par. Det er fire slag efter den førende tysker, Maximilian Kieffer.

Rasmus Højgaard indtager en delt 48.-plads i tre slag over par, mens Thorbjørn Olesen ligger på en delt 60.-plads i fire slag over par.

Rasmus Højgaards tvillingbror, Nicolai, deltager i denne weekend i den lukrative Memorial Tournament på den nordamerikanske PGA Tour.

Den unge dansker kommer dog ikke til at rejse hjem med præmiepenge, da han ikke kommer til at klare cuttet fredag efter at have gået de første to runder i samlet otte slag over par.

Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen deltager i LPGA Tour-turneringen Mizuho Americas Open og ligger inden afslutningen af anden runde i den sjove ende af stillingen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU