Formstærke falstringer tror på pokalchok: Vi skal være urene

31. MAR 2023 • 14:26SPORT

Nykøbing Falster vil ikke stille sig tilfreds med at have været tæt på i de tre turneringer, holdet lever i.

Som et af få hold i Europa lever Nykøbing Falsters håndboldkvinder fortsat i tre forskellige turneringer.

Det danske mandskab har spillet sig i medaljeslutspillet i ligaen og er blandt de sidste fire hold i både European League og pokalturneringen.

Lørdag kan falstringerne spille sig et stort skridt tættere på en titel, når holdet ved Final 4-stævnet i Silkeborg møder Team Esbjerg i den ene semifinale.

Men selv om Nykøbing er godt kørende, står vestjyderne måske endnu stærkere rustet efter en lang periode med gode resultater. Det er dog ikke noget, der afskrækker NFH-træner Jakob Larsen.

- Jo flere gange et hold vinder, jo tættere kommer de på et nederlag. De har vundet meget, og havde det været i Esbjerg, havde jeg haft svært ved at tro på det.

- Men det er på neutral grund i Silkeborg, hvor vi får mange fans med, og det er i pokalen. Man må lidt mere i en semifinale, man få fighte lidt mere og være lidt mere uren i det hele.

- Det gør, at det bliver en kamp på intensitet og fight. Hvem vil det mest? Forhåbentlig kan vi tro på, at hvis vi presser en masse tempo ind i kampen, kan det blive til vores fordel, siger han.

Esbjergs seneste nederlag til et dansk hold kom i decemberkampen mod netop NFH.

- I december leverede vi en helstøbt holdpræstation, hvor vi lykkedes med vores duelspil og skud. Vi fik dækket rigtig fint op - især på Henny Reistad. I februar lykkedes vi ikke rigtigt med noget af det. De var en smule skarpere på det hele, så det skal vi prøve at finde modtræk til nu, siger træneren.

Med kun få måneder tilbage af sæsonen og medaljer inden for rækkevidde i tre turneringer vil Jakob Larsen ikke være tilfreds med at have været tæt på.

- Lad os sige, at vi ender med at være blevet nummer fire i alle tre. Det vil være en kæmpe skuffelse. Selv om man kan kigge tilbage på to eller tre semifinaler, kræver det en medalje, før man er helt tilfreds, understreger han.

Nykøbing og Esbjerg brager sammen lørdag klokken 16. Allerede klokken 13.30 mødes Odense Håndbold og Silkeborg-Voel i den første semifinale.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU