Flyvende europæere udspiller USA i Ryder Cup-åbning

29. SEP 2023 • 12:02SPORT

Alle fire foursomes på førstedagen af Ryder Cup endte med europæisk sejr. Nicolai Højgaard var ikke i spil.

Europas forhåbninger om at tilbageerobre golfsportens prestigefyldte Ryder Cup-trofæ fik mere end almindelig god luft under vingerne, da det hele blev sat i gang med fire foursomes fredag morgen.

De fire europæiske par - hvor Nicolai Højgaard ikke var i spil - var amerikanerne aldeles overlegne. Det resulterede i fire sejre til Europa og dermed en 4-0-føring.

Den tager europæerne med til fourballs senere fredag, hvor Nicolai Højgaard kommer på banen. Han skal spille sammen med Jon Rahm mod Brooks Koepka og verdensetter Scottie Scheffler.

I foursome-formatet spilles der to mod to, og hvert hold har kun én bold i spil. Spillerne fra holdet skiftes til at slå til bolden.

I fourball, som venter senere fredag, har hver af de fire spillere i den enkelte match sin egen bold, og holdet med den bedste individuelle score vinder hullet.

USA var ikke på noget tidspunkt foran i en eneste af de fire matcher.

Fra første udslag var det med europæerne i teten. Især lagde skandinaverduoen med norske Viktor Hovland og svenske Ludvig Åberg stærkt ud og vandt både hul 1 og 2.

Selv om Brian Harman og Max Homa fik bragt balance på hul 3 og 4, så var den europæiske medvind sat ind og forplantede sig til alle fire matcher.

Den spanske verdenstreer Jon Rahm var flyvende, og han trak Tyrrell Hatton med i en udspilning af Scottie Scheffler og Sam Burns.

Allerede efter hul 15 var matchen afgjort. Rahm og Hatton var foran med fire med kun tre huller tilbage, og dermed kunne USA ikke komme tilbage.

Det samme var tilfældet i den næste match. Storspillende Viktor Hovland sørgede fra bunkeren for, at hul 15 blev delt, og foran med fire var USA også udmanøvreret i den duel med tre huller igen.

I de to tilbageværende matcher var Europa på det tidspunkt foran med to med henholdsvis fem og seks huller tilbage. Der skulle noget ekstraordinært til, hvis USA ikke skulle lægge fra land med den helt store lussing.

Shane Lowry og Sepp Straka gjorde det til 3-0, da de efter hul 17 var foran med to.

Den tætteste match var den sidste, hvor Xander Schauffele og Patrick Cantlay holdt sig i haserne på europæernes Rory McIlroy og Tommy Fleetwood.

De var kun nede med et hul, da de nåede hul 17, men et blændende tee-slag fra rutinerede McIlroy afgjorde sagen. Han lagde bolden en halv meter fra pinden, så Fleetwood kort efter uden besvær kunne putte sejren hjem med en birdie.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU