FCK henter sent point mod FCM i vild chancefest

14. APR 2024 • 20:05SPORT

Dario Osorio leverede et drømmemål i FC Midtjyllands meget underholdende 2-2-kamp mod FC København.

FC København hentede søndag 2-2 mod FC Midtjylland i Herning efter en sen scoring på straffespark af forsvarsspilleren Kevin Diks.

Indtil overtiden lignede den chilenske dribler Dario Osorio med et drømmehug fra distancen i slutningen af første halvleg ellers en matchvinder i et meget livligt og chancerigt opgør.

Andreas Cornelius havde forinden bragt FCK foran, inden Franculino efter Osorios forarbejde udlignede til 1-1.

FCM forbliver med den sene dukkert på andenpladsen efter Brøndby, der tidligere søndag kun fik 2-2 mod et reservespækket AGF-hold.

Brøndby og FCM har begge 52 point inden et brag mellem guldduellanterne på Brøndby Stadion om en uge.

FC København har efter tre kampe uden sejr seks point op til frontduoen og får mandag selskab af FC Nordsjælland på 46 point, hvis FCN vinder i Silkeborg.

Andreas Cornelius fik for første gang i 2024 chancen fra start, og ud over at være en fin opspilsstation markerede han sig efter en aggressiv FCM-start også som målscorer efter 11 minutter.

Elias Achouri smækkede kuglen ind foran mål, hvor Cornelius på klassisk vis steg til vejrs og fremviste sine udviklede evner i hovedspillet.

Efter lidt stilstand leverede FCM efter 20 minutter et hurtigt modsvar.

Dario Osorio dansede igennem FCK's venstre forsvarsside og slog bolden fladt ind foran mål, hvor angriberen Franculino pressede sig forrest og scorede sit første mål siden november.

Efter godt en halv time var det efter et hjørnespark Lukas Leragers tur til at sende bolden mod mål, men i allersidste øjeblik kom den meget formstærke FCM-keeper Jonas Lössl springende og reddede med det yderste af fingerspidserne.

FCK havde med Cornelius' hovedstød på overliggeren og endnu en stor chance til Lerager også de næste indslag i chanceorgiet.

Men FCM tog over op mod pausen, og efter 41 minutter kronede Osorio sin store aften med et uimodståeligt drøn op i krydset fra kanten af feltet af den slags, der plejer at være med i feltet af kandidater til årets mål.

Osorio kreerede med en fræk tunnel på Achouri endnu en chance og et højdepunkt inden pausen, og selv om målproduktionen faldt, fortsatte festlighederne i anden halvleg.

Kort efter genstarten bød den brasilianske midtbanespiller Charles ind med et hug på Kamil Grabaras overligger, og siden ramte også FCM's sydkoreanske angriber Cho Gue-sung ydersiden af rammen med et hovedstød.

FCK havde også sine chancer, og et kvarter før tid var det stolpens tur til at stå i vejen for et forsøg fra den flittigt afsluttende Lerager.

Undervejs i anden halvleg appellerede FCK-lejren også forgæves for et straffespark for hands og så umiddelbart ud til at have en god sag, men både dommer Morten Krogh og VAR-rummet var uenige.

I overtiden gik den dog ikke længere for FCM. Indskiftede Joel Andersson begik forseelsen, og Kevin Diks fandt sikkert en vej forbi Lössl.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU