Everton mistænkes for brud på økonomiregler

24. MAR 2023 • 19:19SPORT

Manchester City undersøges allerede for brud på regler om økonomisk fairplay. Nu får City selskab af Everton.

Den engelske fodboldklub Everton er under mistanke for at bryde reglerne omkring økonomisk fairplay.

Det oplyser Premier League fredag aften. Sagen skal nu behandles af en uafhængig kommission, skriver ligaen.

Det er ikke nærmere beskrevet, hvad bruddet i Liverpool-klubben mere konkret drejer sig om, men overtrædelserne skulle være foregået forud for den igangværende sæson.

Ifølge avisen The Guardian har sagen været i gang i ti måneder, og den blev indledt, da ligakonkurrenten Leeds og den senere nedrykker Burnley henvendte sig til Premier League omkring flere store underskud i Everton.

De to klubber ville ifølge The Guardian have svar på, om Everton havde forbrudt sig mod det økonomiske reglement efter at have præsenteret et samlet underskud på 371,8 millioner pund (3,2 milliarder kroner) hen over en periode på tre år.

Reglementet tillader blot klubberne i den bedste engelske fodboldrække at have et samlet underskud på 105 millioner pund (890 millioner kroner) fordelt over tre år, skriver The Guardian.

Everton skriver fredag på sin hjemmeside, at man er skuffet over Premier Leagues beslutning om sende sagen videre til en uafhængig kommission.

Den nedrykningstruede klub mener, at den har efterlevet alle økonomiske krav.

Ud over Everton verserer der også en sag omkring det regerende mesterhold fra Manchester City. Her er City som et af flere punkter under mistanke for brud på de økonomiske fairplay-regler. Også denne sag er sendt videre til en uafhængig kommission.

Financial Fair Play-reglerne blev lanceret i 2010 af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) for at sætte en stopper for den store opbygning af gæld, der var i gang i flere europæiske klubber.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU