Eriksen starter i EM-skæbnekamp og overtager kamprekord

25. JUN 2024 • 19:53SPORT

Christian Eriksen spiller sin landskamp nummer 133 mod Serbien. Kasper Hjulmand laver rokade på wingbackerne.

Når der tirsdag bliver fløjtet op til Danmarks sidste gruppekamp ved EM-slutrunden i Tyskland, overtager Christian Eriksen rekorden for at have spillet flest herrelandskampe for Danmark.

Eriksen er som ventet at finde i Danmarks startopstilling i skæbnekampen mod Serbien, og det bliver fynboens landskamp nummer 133. Det er en kamp mere end den tidligere rekordholder, Simon Kjær.

Landsholdsanføreren er dog på bænken og kan tangere Eriksens rekord, hvis han bliver skiftet ind. Kjær har selv haft rekorden siden oktober, hvor han spillede sin landskamp nummer 130 og passerede Peter Schmeichel.

Blandt de ti holdkammerater, der starter sammen med Christian Eriksen mod Serbien, er ni af dem gengangere fra startopstillingen i Danmarks uafgjorte kamp mod England i torsdags.

Kun wingbacken Victor Kristiansen er røget ud af startopstillingen til fordel for Alexander Bah. Joakim Mæhle flyttes fra højre til venstre wingback, mens Bah overtager Mæhles ledige plads i højre side.

Danmarks startopstilling ser ud som følger (3-5-2):

Kasper Schmeichel - Joachim Andersen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard - Alexander Bah, Pierre-Emile Højbjerg, Morten Hjulmand, Christian Eriksen, Joakim Mæhle - Rasmus Højlund, Jonas Wind.

Serbiens landstræner, Dragan Stojokovic, har lavet flere ændringer i sin startopstilling.

Juventus-topscorer Dusan Vlahovic er eksempelvis røget på bænken, og det efterlader umiddelbart den brølstærke landsholdsanfører Aleksandar Mitrovic som den eneste serbiske spidsangriber fra start.

Stojkovic har dog holdt troligt fast i sin trebackkæde med tre store udsmidere, og de to hold kommer formentlig til at spille med samme udgangsformation.

Inden kampen ved de danske spillere, at uafgjort er nok til at sikre avancement - spørgsmålet er bare, om det bliver som toer eller treer fra gruppen. En sejr giver en første- eller en andenplads i gruppen.

Selv et snævert dansk nederlag behøver ikke at være lig med exit, hvis Slovenien samtidig taber større til England, end Danmark taber til Serbien.

I så fald må landsholdet vente et døgn på at få afklaret, om holdet går videre som turneringens fjerdebedste treer - det kræver i så fald hjælp fra Portugal og Tyrkiet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung