Djokovic overvældet efter Nadals stop: Min største rival

11. OKT 2024 • 17:35SPORT

60 gange stod Novak Djokovic og Rafael Nadal over for hinanden. Serberen fører med 31 sejre mod Nadals 29.

Novak Djokovic tilslutter sig de mange stjerner, der har sendt roser i Rafael Nadals retning, efter at den spanske tennisstjerne torsdag offentliggjorde sit kommende karrierestop efter Davis Cup-finalen i november.

- Han er den største rival, jeg nogensinde har haft. Han har påvirket min udvikling som spiller, og han har inspireret mange verden over, siger 37-årige Djokovic ifølge nyhedsbureauet AFP.

Oven på udmeldingen torsdag hyldede store navne som Roger Federer, Rod Laver og den nuværende verdensetter, Jannik Sinner, 38-årige Nadal, der i karrieren nåede at vinde 22 grand slam-titler.

En samling, der kun er overgået af netop Djokovic med 24 titler.

De to konkurrenter stod over for hinanden 60 gange. Djokovic vandt 31 af dem, mens Nadal trak sig sejrrigt ud af mødet 29 gange.

Deres seneste duel var under sommerens OL i Paris, hvor serberen sendte Nadal ud af turneringen i to sæt.

Med Nadals stop er det kun Djokovic, der fortsat er aktiv af et firkløver, som ud over de to bestod af Roger Federer og Andy Murray.

Federer stoppede karrieren i 2022, mens Murray tidligere i år lagde ketsjeren på hylden. De fire dominerede i et årti tennissporten og står samlet noteret for 69 grand slam-titler.

- Jeg spiller stadig, men en del af mig stoppede med dem, siger Djokovic.

- Æraen med os fire musketerer og vores rivalisering var fantastisk.

Serberens udtalelser kommer oven på en sejr i fredagens kvartfinale i Shanghai Masters. Her sendte Djokovic 19-årige Jakub Mensik ud.

At Djokovic konkurrerer mod spillere, der er næsten halvt så gamle som ham, og hans største rivaler har lagt ketsjeren på hylden, får dog ikke den serbiske stjerne til at overveje at tage samme beslutning.

- At kæmpe mod en 19-årig spiller i mere end to en halv time er noget, der stadig driver mig og får mig til at få det bedste ud af mig selv, siger Djokovic.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT