De største danske fodboldstadioner er blevet for små

10. SEP 2024 • 09:03SPORT

Flere danske stadioner skal opgraderes for at imødegå øgede internationale krav, fastslår DBU-formand.

Større fodboldstadioner er et krav, hvis Danmark i fremtiden skal kunne tiltrække slutrunder og finaler i internationale klubturneringer.

Sådan lyder meldingen fra formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller.

- Vi er langt fra at få tildelt de store klubfinaler, som det ser ud nu, det må vi erkende.

- Vi vil også gerne have nogle turneringer. Vi kan ikke få EM for herrer, og VM er fuldstændig udelukket.

- Sammen med de nordiske lande bød vi på næste års kvinde-EM, men tabte til Schweiz. Det ærgrede mig, for det var måske vores sidste chance, siger Jesper Møller.

Stadionkravene fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) er gennem flere år løbende blevet øget, uden at de danske stadioner er fulgt med i samme tempo.

Allerede i 2019 udtrykte Jesper Møller et ønske om en modernisering og udvidelse af Parken fra 38.000 til 50.000 tilskuere, men indtil videre lader et løft af nationalstadionet vente på sig.

- Vi skal have et stort, moderne nationalt stadion i københavnsområdet - gerne med 50.000 tilskuerpladser.

- Nu har vi i fem år forhandlet og snakket med Parken om muligheden, og de forhandlinger og drøftelser foregår fortsat, siger Jesper Møller.

DBU-formanden fortæller, at coronapandemien, myndighedskrav og besværlige lokalplaner omkring Parken har været med til forsinke processen, men han fornemmer lydhørhed for DBU's ønsker.

Der skal dog snart komme en afklaring på den langstrakte saga, slår han fast.

Jesper Møller ser desuden gerne, at kapaciteten på Brøndby Stadion bliver øget og passerer de 30.000 tilskuere, da det vil give flere muligheder for at byde på større begivenheder.

Mens der i Aarhus i disse år opføres et spritnyt stadion med plads til 24.000 tilskuere med forventet indvielse i 2026, så bør Danmark ifølge DBU også have et fjerde stadion med en kapacitet på mere end 20.000.

Det vil gøre det muligt for Danmark at dele et potentielt kvinde-EM i 2029 med Sverige, hvilket de to lande pønser på.

- Lige nu mangler vi et stadion mere med plads til 20.000 tilskuere, siger Jesper Møller.

Sideløbende med de mange stadionønsker arbejder DBU på at få investorer til at bidrage til finansieringen af et såkaldt campus i Høje-Taastrup samt en række regionale kraftcentre.

DBU forventer anlægsudgifter på i alt en til halvanden milliarder kroner til de ønskede faciliteter. Håbet er, at et nyt campus kan stå færdigt omkring 2029-30.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT