Danske spillere kritiserer sløj EM-bane på varmt stadion

20. JUN 2024 • 22:18SPORT

Græstæppet på stadion i Frankfurt var ikke en EM-slutrunde værdig, siger flere danske spillere.

Spillere fra både Danmark og England gled flere gange ufrivilligt under torsdagens uafgjorte EM-kamp i Frankfurt, og efter opgøret kritiserer flere danske spillere græstæppet.

Den var ikke i en tilstand, hvor flere af verdens bedste fodboldspillere burde spille på den til en slutrunde.

Sådan lyder det eksempelvis fra Morten Hjulmand, der scorede Danmarks mål i 1-1-kampen.

- Jeg synes ikke, banen var tilfredsstillende i forhold til, at vi er til en slutrunde. Den gik meget op, og vi havde svært ved at stå fast på den. Det er ærgerligt, at man ikke kan stå fast, når man skal spille en så vigtig kamp.

- Jeg ved ikke, om den var decideret farlig, men nogle spillere har meget eksplosivitet, laver retningsskift og har hurtige accelerationer og opbremsninger, og så kan der opstå uheldige situationer, hvis man ikke kan stå fast. Det bliver de nødt til at optimere, siger Morten Hjulmand.

Selv om det kan lyde modstridende var banen så tør, at den føltes glat, siger Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard.

- Den var meget, meget glat. Det så vi også til træning på stadion dagen før kamp, så det kom ikke som en overraskelse over for os. Man kunne stadig spille fodbold på den, og den var ikke farlig, men den var meget, meget glat, siger Christian Eriksen.

- Banen var tør, og den kunne godt have brugt noget vand. Hvis det havde været en regnvejrsdag, havde den nok været bedre, supplerer Damsgaard.

Allerede tidligt i opgøret skiftede englænderen Kyle Walker støvler efter at være gledet på banen. Joakim Mæhle bøvlede også med banen, men han tror ikke, det ville have hjulpet at skifte til en støvle med andre knopper.

- Der var et par gange, hvor jeg mistede et par skridt og trådte banen op, og det gjorde, at jeg kom lidt bagefter i nogle situationer.

- Banen var tør på overfladen og ret tung at løbe på, og så sad græsset ret løst i toppen, så jeg tror, man ville skøjte rundt, uanset hvilke knopper man spillede med. Det er selvfølgelig ikke godt nok til en EM-slutrunde, men det er trods alt ens for begge hold, siger Joakim Mæhle.

Han påpeger også, at landsholdet i sin EM-lejr i Freudenstadt heller ikke spiller på et billardtæppe. Den nyanlagte bane fik kritik til en start, men blev siden meldt i bedring. Det er nordjyden dog ikke enig i.

- Vores træningsbane er heller ikke noget at skrive hjem om. For at være ærlig synes jeg heller ikke, at den er blevet bedre. Det er næsten det værste. Vi har forberedt os til en slutrunde i lang tid, og så kan vi ikke have en god træningsbane, siger Mæhle.

Torsdagens EM-kamp mod England blev spillet med overdækning på stadion i Frankfurt.

Taget gjorde kun en lummer sommeraften endnu varmere, påpeger Andreas Christensen, mens han står og fifler med en vandflaske.

- Det var forfærdeligt, det er derfor, jeg stadigvæk står og drikker vand. Det var virkelig, virkelig varmt, og det kunne man også se på banen til sidst, siger Andreas Christensen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig