Danmarks håndboldkvinder trækker færøske EM-debutanter

18. APR 2024 • 19:24SPORT

Danmark er endt i en indledende gruppe med Færøerne, Kroatien og Schweiz ved EM, der spilles til december.

Danmarks håndboldkvinder kan se frem til nordisk modstand, når der sidst på året afholdes EM.

Det danske hold er endt i gruppe D, der indeholder værtsnationen Schweiz, Kroatien og Færøerne, der står foran slutrundedebut.

Det står klart, efter at der torsdag blev trukket lod til slutrunden, der ud over Schweiz har Østrig og Ungarn som værter.

- Det er en fornuftig pulje. Vi havde godt nok lidt bøvl med Kroatien i 2020, men vi bør kunne slå dem denne gang.

- Vi er klar favorit til at gå videre til mellemrunden, lyder det fra landstræner Jesper Jensen til DanskHåndbolds hjemmeside.

Danmark var i det øverste seedningslag, da der skulle trækkes lod til slutrunden, der spilles fra 28. november til 15. december.

Fra andet lag blev Schweiz modstanderen, mens Kroatien blev trukket fra tredje lag, inden Færøerne kom op af bowlen fra det sidste seedningslag.

- Jeg glæder mig især til møderne med Færøerne, som har mange spillere fra den danske liga, og Schweiz, som har gjort meget for kvindehåndbolden på det seneste, siger landstræneren.

De to bedste toere i det indledende gruppespil går videre til mellemrunden.

Her bliver Danmarks gruppe parret med gruppe E, der blandt andet indeholder Norge, og gruppe F, hvor Holland og Tyskland er at finde.

Danmarks gruppekampe spilles i schweiziske Basel, mens en mulig mellemrunde afvikles i Østrigs hovedstad, Wien, hvor de afgørende medaljekampe også spilles.

Danmark blev ved EM-slutrunden i 2022 nummer to efter et finalenederlag til Norge.

Når EM skydes i gang sidst på året, vil det være mindre end fire måneder efter, at de danske håndboldkvinder har deltaget i sommerens OL i Paris.

- Det kan betyde, at nogle af spillerne er lidt trætte. På den anden side er det ikke et år siden, at vi har spillet sammen, og koncepter og aftaler er derfor stadig friske i hukommelsen. Så det kan både være en fordel og ulempe, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU